LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska razmjena

Welcome day: na splitsko sveučilište stiglo gotovo 150 stranih studenata

Sveučilište u Splitu je na početku ljetnog semestra tekuće akademske godine ugostilo gotovo 150 novih stranih studenata iz 19 zemalja.

Sveučilište u Splitu je na početku ljetnog semestra tekuće akademske godine ugostilo gotovo 150 novih stranih studenata iz 19 zemalja.

U ponedjeljak, 20. veljače, održan je Dan dobrodošlice za strane studente koji će naredni semestar provesti na Sveučilištu u Splitu. Welcome day održao se u amfiteatru, na Sveučilišnom odjelu za stručne studije.

Studentima je dobrodošlicu, u svom uvodnom govoru, zaželio prorektor za međunarodnu suradnju i suradnju s lokalnom zajednicom prof. dr. sc. Zoran Đogaš.

Praktične informacije vezane uz studij i svakodnevni život u Splitu podijelila je voditeljica Odjela za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju, Ana Ćosić.

Predstavnik splitskog sveučilišnog sportskog saveza, Ivan Tustonjić, predstavio je studentima sportske i rekreativne aktivnosti koje se odvijaju kroz cijelu akademsku godinu za sve studente Sveučilišta u Splitu, a sve s ciljem poticanja na aktivno bavljenje sportom i podizanja kvalitete studiranja i života.

Predsjednik udruge ESN Split, Renato Šikić, predstavio je sve aktivnosti koje se organiziraju za strane studente s ciljem njihovog boljeg povezivanja i potpune integracije u studentski život i akademsku zajednicu.

Sveučilište u Splitu na početku ljetnog semestra tekuće akademske godine ugostilo je gotovo 150 novih stranih studenata iz 19 zemalja. Uz navedenu brojku, svakako valja naglasiti da je više od 70 stranih studenata, koji su na sveučilište pristigli u zimskom semestru, odlučilo produžiti boravak na čitavu akademsku godinu.
FOTO: UNSPLASH