LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regrutacija volontera

Vodeći studentski medij traži novinare

Brojni studenti različitih fakulteta svakodnevno se brinu da njihove kolege diljem Hrvatske dobiju različite korisne informacije o studentskim događanjima, stipendijama, životu u domovima, promjenama na fakultetima i svemu ostalome što je studentima potrebno za život. Ako im se želiš pridružiti, vremena imaš do 21. listopada.

Brojni studenti različitih fakulteta svakodnevno se brinu da njihove kolege diljem Hrvatske dobiju različite korisne informacije o studentskim događanjima, stipendijama, životu u domovima, promjenama na fakultetima i svemu ostalome što je studentima potrebno za život. Ako im se želiš pridružiti, vremena imaš do 21. listopada.

Osoba si koja voli istraživati i uživaš u saznavanju informacija prije svih ostalih? Studiraš novinarstvo i želiš usavršiti sva znanja koja si dobio/la na faksu i usput dodati ozbiljnu referencu u životopis? Ne studiraš novinarstvo, ali voliš pisati i želio/željela bi se okušati u različitim formama tekstova? Ako je tvoj odgovor na barem jedno pitanje potvrdan, imamo dobre vijesti za tebe. Udruga Studentski informativni kutak i ove godine regrutira novinare, i to u sklopu svoga najvećeg projekta, portala Studentski.hr. 

Naša redakcija sastoji se od uredništva i novinara koji su marljivi kao pčele. Pomoći ćemo ti u par rečenica otkriti jesi li stvoren/a za košnicu koja svakodnevno isporučuje svježe i provjerene vijesti studentima. Očekujemo da si motivirana osoba koja drugima želi predočiti događaje u studentskom svijetu na zanimljiv i drugačiji način – staviti se u tuđe cipele i znati što drugu osobu zanima odlična je sposobnost. Želiš znati kako funkcionira studentski svijet mimo kava i izlazaka? Već smo na pola puta da te uzmemo u tim!

Prije svega, očekujemo da voliš istraživati, pronjuškati informaciju iz više kutova i donijeti svjež pogled na neku situaciju, posebice ako je ona važna studentska vijest.

Neke se vijesti stvaraju iz udobnosti tvog stolca ili kreveta, bilo da su tvoj stolac i krevet u Zagrebu, Splitu ili nekome drugom gradu, ali često ćeš biti pravi istraživač koji kuca na vrata institucija i visi na telefonu. Ponekad ćemo te počastiti odlaskom na koncert ili u kazalište, a zauzvrat ćemo očekivati da svoje dojmove preneseš ne samo nama nego i čitateljima. Možda te ponekad pošaljemo na neku konferenciju gdje ćeš dobiti svoju akreditaciju i moći ispijati besplatnu kavu dok je ne nestane.

Ozbiljan redakcijski sastanak s opakim urednicama; FOTO: Studentski.hr

Jesi li se pronašao/la u nekim crtama? Odlično! Sljedeći je korak da nam se javiš jer te željno iščekujemo. Pokaži nam svoju motiviranost ispunjavanjem triju zadačića:

  • Pronađi relevantne informacije o nekoj od studentskih aktualnosti te ih pretvori u vijest koja se može objaviti na portalu. Možda baš to bude tvoj prvi članak na portalu Studentski.hr.

  • Pročačkaj malo po portalu, baci oko na članke, fotografije, dizajn, društvene mreže… Sve ono što ugledaš (ili ne ugledaš) – prokomentiraj. Pošalji nam dokument s 5 zamjerki i 5 pohvala. Drugim riječima, iznesi nam svoje mišljenje o tome što dobro radimo, a što bismo mogli unaprijediti.

  • Željeli bismo odmah znati nešto više o tebi i tvojem iskustvu pa nam pošalji i CV, u kojem ti srce formatu želi.

Čekamo tvoj e-mail s rješenjima i životopisom te naznakom Želim biti novinar! na adresi ljudski.resursi@studentski.hr. Prijave su otvorene do 21. listopada 2018. u 23:59.

Ako se ne pronalaziš u novinarskim vodama, možda si stvoren za neki drugi od naših timova. Sve informacije o njima imaš na poveznici – škicni ih i pridruži nam se, vremena je sve manje.