LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ulaganje u obrazovanje

Virovitica dobiva novi studentski kompleks

Možda već sljedeće godine, Virovitica će biti bogatija za jedan od najmodernijih studentskih domova u koji je uloženo 16 600 000 kuna.

Možda već sljedeće godine, Virovitica će biti bogatija za jedan od najmodernijih studentskih domova u koji je uloženo 16 600 000 kuna.

Kvalitetnim ulaganjem u obrazovanje Virovitica će svakako poboljšati kvalitetu života i osigurati veću konkurentnost same županije. Projekt vrijedan 16 600 000 kuna nosi virovitička Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, a sve su potrebne projektne i projektno-tehničke dokumentacije pripremljene.

Studentski će kompleks činiti VŠMTI, studentski restoran, caffe bar „Škola“ i studentski dom koji će imati kapacitet od 108 korisnika koji će odgovarati svim pedagoškim standardima. Dom će suvremeno opremiti uz povećanje smještajnog kapaciteta, poboljšat će se kvaliteta obrazovanja i unaprijediti standard studenata.

FOTO: virovitica.info

 

- Iz fondova EU za Republiku Hrvatsku osigurano je preko 900 milijuna kuna za izgradnju studentskih domova. Ta sredstva će dobiti samo 16 institucija, a među njima je i naša Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, za koju je osigurano preko 16 milijuna kuna za gradnju studentskog doma. Nadam se da ćemo kamen temeljac za gradnju jednog od najmodernijih i najljepših domova u ovom dijelu Slavonije položiti već u proljeće sljedeće godine Time ćemo ujedno završiti priču studentskog kampusa u Virovitici te podići kvalitetu studiranja na razinu kakva je danas u Zagrebu, ali i zemljama EU. - rekao je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

FOTO: GLAS SLAVONIJE