LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za napredniju dijagnostiku

VIDEO: Novi dijagnostički uređaj stigao na Sveučilište Sjever

Na Odjel za fizioterapiju Sveučilišta Sjever stigao je novi dijagnostički uređaj kojim se može vizualno prikazati pokret kralježnice i zdjelice tijekom hodanja.

Na Odjel za fizioterapiju Sveučilišta Sjever stigao je novi dijagnostički uređaj kojim se može vizualno prikazati pokret kralježnice i zdjelice tijekom hodanja.

Odjel za fizioterapiju Sveučilišta Sjever nadogradio je svoj postojeći dijagnostički uređaj još jednim – trakom Diers 4D motion. Diers 4D Formetric, objašnjavaju s Odjela, omogućuje uvid u cjelokupnu posturu tijela iz različitih perspektiva. Njime je moguće sinkronizirano mjeriti cijeli mišićno-koštani sustav i vizualno prikazati kretanje kralježnice i zdjelice tijekom hodanja. 

Novi dijagnostički uređaj može se primjenjivati prilikom kliničkog ispitivanja nedostataka u držanju poput skolioze, kifoze, nagiba zdjelice, blokade segmenata, razlike u dužini ekstremiteta i slično. Također, koristan je prilikom promatranja asimetrije u kretanju, dijagnostike problema sa stopalima i poremećaja hoda te kod izrade individualnih ortopedskih uložaka. S Odjela ističu da se koristi i u sportskoj medicini te fizioterapiji i rehabilitaciji. 

Studenti će već na preddiplomskom studiju imati priliku koristiti novi uređaj u znanstvenim i istraživačkim projektima.
– Navedeni kompletirani uređaj koristit će se u svrhu znanstveno istraživačkog rada, edukacije i provedbe javnozdravstvenih programa. Posebno smo ponosni što će osim nastavnika i studenti imati priliku za aktivno sudjelovanje u znanstveno istraživačkim projektima kako bi im se već i na preddiplomskom studiju približio znanstveni rad. – istaknuo je pročelnik Odjela za fizioterapiju prof.dr.sc. Goran Kozina.
Više informacija o uređaju dostupno je na web-stranici Sveučilišta Sjever, a u nastavku donosimo video koji prikazuje na koji se način uređaj koristi u znanstvenom i istraživačkom radu.

FOTO: PIXABAY