LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Važnost prevencije i edukacije

VIDEO: „Jedan korak” – pjesma napravljena u sklopu Zaklade Petrin korak budi sjećanje na prerano preminulu studenticu Petru Jerković

U sjećanje na preminulu Petru, ali i mnoge druge stradale zbog nepažnje u prometu, osnovana je Zaklada za sigurnost u prometu Petrin korak.

U sjećanje na preminulu Petru, ali i mnoge druge stradale zbog nepažnje u prometu, osnovana je Zaklada za sigurnost u prometu Petrin korak.

U sjećanje na mladu djevojku Petru Jerković, čiji je život prerano završio u automobilskoj nesreći u lipnju, osnovana je Zaklada Petrin korak, a javnost se dodatno aktivirala i kreirala emotivnu pjesmu pod nazivom Jedan korak. Pjesma je podsjetnik na važnost opreza u prometu i na sve koji su stradali u prometnim nesrećama.

 

Podršku radu zaklade u sjećanje na preminulu Petru dala su imena domaće glazbe: Nina Badrić, Vanna, Ivana i Marija Husar, Tony Cetinski, Marin Ivanović Stoka, sestre Palić i Pero Galić otpjevavši pjesmu Jedan korak, putem koje će ujedno promovirati rad same Zaklade te educirati i senzibilizirati sve sudionike u prometu.

Glazbu potpisuju Marko Vojvodić i Igor Ivanović dok su za tekst zaslužni Marko Vojvodić, Igor Ivanović, Djordjija Palić i Marin Ivanović Stoka. Produkciju pjesme potpisuje deciBel studio (Igor Ivanović, Marko Vojvodić), a režiju video spota Marko Zeljković Zelja dok je nakladnik i distributer pjesme izdavačka kuća Hit records.

 

Brigu za druge u prometu često uzimamo zdravo za gotovo. Podizanjem svijesti i važnosti pitanja sigurnosti u prometu koja se tiču svih nas na korak smo bliže smanjenju prometnih nesreća. Upravo u sjećanje na preminulu Petru, ali i mnoge druge stradale zbog nepažnje u prometu, osnovana je Zaklada za sigurnost u prometu Petrin korak.

Sama djelatnost zaklade odnosi se na slojevitu edukaciju mladih vozača, razvijanje njihove kulture u cestovnom prometu, smanjenje stradavanja onih najranjivijih te na prevenciju prometnih nesreća. Osnivač ove Zaklade pravna je osoba, Quehenberger Logistics d.o.o. Iako ne obavlja gospodarsku djelatnost, Zaklada će novac prikupljati od bezuvjetnih i nepovratnih donacija podupiratelja. Ovim sredstvima Zaklada Petrin korak, kroz humanitarne akcije i različite edukativne radionice, djelovat će na ostvarenju svog primarnog cilja.

Pjesma Jedan korak može se poslušati na službenom YouTube kanalu Zaklade, a samu Zakladu Petrin korak možete podržati na Instagram i Facebook profilima te na službenoj web-stranici.

FOTO: PIXABAY