LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zauzeli 3. mjesto

Veliki uspjeh studentske ekipe s RGNF-a na svjetskom prvenstvu u kvizu znanja

Tim s Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvojio je treće mjesto na kvizu znanja iz naftnog inženjerstva.

Tim s Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvojio je treće mjesto na kvizu znanja iz naftnog inženjerstva.

Tim s Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom University of Zagreb sudjelovao je na svjetskom prvenstvu u kvizu znanja iz područja naftnoga inženjerstva koje je organizirala utjecajna međunarodna Organizacija naftnih inženjera SPE (Society of Petroleum Engineers), obavijestili su s RGNF-a

Na svjetskom su prvenstvu sudjelovali nakon što su na europskom prvenstvu zauzeli 3. mjesto, a nakon dvije pobjede i ulaska u četvrtfinale, malo je nedostajalo da naša ekipa uđe i u polufinale svjetskoga prvenstva. 

– Biti među osam najboljih ekipa velik je uspjeh Fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu na međunarodnim natjecanjima u kvizu znanja, kad se uzme u obzir da su se natjecale 32 ekipe, a u kvalifikacijama su se mogli sučeliti studenti s 400 fakulteta i sveučilišta diljem svijeta. – ističu s Fakulteta. 

Natjecanje je bilo prilično napeto: u regularnom vremenu rezultat je bio neriješen, a norveška ekipa sa Sveučilišta u Stavangeru pobijedila je naše predstavnike u produžetku.

Tim je predvodio kapetan Borna Leš, a uz njega su igrali Dominik Božić, Božo Logarušić, Josip Banić i Jakov Turk. Svi su studenti općega smjera na diplomskom studiju naftnoga rudarstva. S RGNF-a ističu kako su studenti dokaz da se trud i znanje itekako isplati te zahvaljuju svim profesorima i asistentima koji su doprinijeli uspjehu ekipe. 
FOTO: UNSPLASH