LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Veliki uspjeh riječkih studenata prava na SLAM Moot Court natjecanju

Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci sudjelovao je ove godine s dvije ekipe studenata na međunarodnom natjecanju simuliranog suđenja iz područja sportske arbitraže.

Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci sudjelovao je ove godine s dvije ekipe studenata na međunarodnom natjecanju simuliranog suđenja iz područja sportske arbitraže.

Na međunarodnom natjecanju simuliranog suđenja iz područja sportske arbitraže – SLAM Moot Court natjecanju, ove je godine sudjelovao i Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci.

 

VEZANO: Dođi na Job Fair i pronađi posao iz snova


 

Međunarodno natjecanje

 

Ove je godine na natjecanju sudjelovalo 37 sveučilišta iz cijelog svijeta među kojima su i ona najprestižnija poput Sveučilišta Bologna u Italiji, Ghent University u Belgija, King’s College u Londonu i mnogi drugi. Pravni fakultet u Rijeci u ovom natjecanju sudjeluje već treću godinu zaredom, a na ovogodišnjem natjecanju sudjelovala su dva tima riječkih studenata.

FOTO: Sveučilište u Rijeci via Canva; Aleksandra Kozłowska i Julia Wlodarczyk

 

Uspješno sudjelovanje

 

Ekipa studenata s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci ove se godine prvi put plasirala u osminu finala među 15 najboljih sveučilišta nakon pobjede na usmenoj raspravi. Ono što je također zanimljivo je činjenica da su poseban uspjeh ostvarile dvije Erasmus+ studentice iz Poljske koje u ovoj akademskoj godini slušaju izborni kolegij EU Sports Law, Policy & Diplomacy u okviru istoimene Jean Monnet katedre na Pravnom fakultetu.

Naime, riječ je o Aleksandri Kozłowskoj, studentici Sveučilišta Jagiellonian u Krakovu i Juliji Wlodarczyk sa Sveučilišta Wroclaw u Poljskoj.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA