LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja s TVZ-om

Veleučilište u Vukovaru postaje bogatije za jedan studijski program – studij informatike

Potpisan je sporazum o suradnji Veleučilišta „Lavoslav Ružička” u Vukovaru i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u svrhu pokretanja studija informatike u Vukovaru.

Potpisan je sporazum o suradnji Veleučilišta „Lavoslav Ružička” u Vukovaru i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u svrhu pokretanja studija informatike u Vukovaru.

Na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru dekan Željko Sudarić i dekan Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Goran Malčić potpisali su u ponedjeljak sporazum o pokretanju studijskog programa informatike na vukovarskom veleučilištu, piše Večernji list.

Kako otkriva dekan Sudarić, želja im je da već ove godine upišu prve studente u taj program te da Vukovar postane grad s više od 1000 studenata, a razlog suradnje s TVZ-om taj je što vukovarsko veleučilište trenutno nema kadrova za studij informatike:
– Želja nam je da Vukovar postane studentski grad s 1200 do 1500 studenata koji će Vukovaru donijeti nekakvu novu dodatnu vrijednost. Poznato je kako imamo i novoizgrađeni moderni studentski dom, a tijekom sljedeće godine trebali bismo se preseliti i u nove prostore Radničkoga doma u Borovu naselju. – istaknuo je Sudarić.
Prema riječima dekana Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Gorana Malčića, to je veleučilište najveće u Hrvatskoj sa studijem inženjerske, tehničke struke, a s vukovarskim veleučilištem spojio ga je Dražen Čović, predsjednik Uprave Fine, koja u ovom trenutku stipendira 60 studenata nudeći im nakon završetka studija i posao u nekom od svojih razvojnih centara.

Planirana je i stručna praksa koju bi studenti odrađivali u jednom od 150 Fininih servisa, a studenti će, također, moći biti angažirani te u konačnici i dobiti posao u jednoj ovakvoj kompaniji koja zapošljava oko 300 inženjera, nadodaje Čović. Otvaranjem ovog studijskog programa želi se pokazati i dokazati da Slavonija, osim za poljoprivredu, ima potencijala i za druge sektore industrije.

Ministar Marić istaknuo je kako u vukovarsko veleučilište sada ulazi i tehnička struka i ovo je ujedno i signal mladim ljudima te da, prema onome što je čuo, zainteresiranih za ovaj studijski program ima dosta, Glas Istre:

– Tu opet apostrofiram ulogu Fine koja je na nekoliko primjera disperzije svojih razvojnih centara, ne isključivo vezanih za Zagreb i četiri ostala velika hrvatska grada, pokazala da ima širinu i zna kako unaprijediti poslovanje – rekao je Marić.

FOTO: FACEBOOK / VELEUČILIŠTE LAVOSLAV RUŽIČKA U VUKOVARU