LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aktivni za posao vol. 2

Vaš put prema osobnom i profesionalnom rastu

Institut za stručno usavršavanje mladih nudi podršku i pomoć mladima u borbi s izazovima koji mogu utjecati na njihovo mentalno zdravlje i ostvarenje profesionalnih ciljeva

Institut za stručno usavršavanje mladih nudi podršku i pomoć mladima u borbi s izazovima koji mogu utjecati na njihovo mentalno zdravlje i ostvarenje profesionalnih ciljeva

U današnjem svijetu, suočeni smo s brojnim izazovima koji mogu utjecati na naše mentalno zdravlje i profesionalni razvoj. Posebice mladi, koji se često susreću s teškoćama prilikom zapošljavanja i prilagodbe na tržište rada, ponekad se nađu u situacijama koje ih mogu dovesti do tjeskobe, depresije i osjećaja beznađa. No, nemojte se obeshrabriti! Institut za stručno usavršavanje mladih predstavlja vam podršku koja je tu kako bi vam pružila podršku i pomogla vam u ostvarivanju vaših ciljeva.

Podrška dolazi u obliku projekta po nazivom Aktivni za posao vol. 2 te se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za razvoj mladih. Projekt je osmišljen da pruži podršku mladima, posebno onima koji su se našli u situaciji nezaposlenosti te drugim teškoćama.
 

Individualna savjetovanja – za koga i zašto?

 
Kroz navedeni projekt Institut pruža priliku mladima da sudjeluju u različitim radionicama no i individualnim savjetovanjima. Individualna savjetovanja su ključni dio ovoga projekta, pružajući mladima sigurno mjesto gdje mogu obratiti za pomoć i podršku. Bez obzira jeste li suočeni s emocionalnim izazovima ili se borite s pronalaskom posla, tim stručnjaka tu je da vam pomogne. Individualno savjetovanje omogućuje vam da dobijete personaliziranu podršku koja će vam pomoći u rješavanju vaših jedinstvenih izazova. Individualno savjetovanje pruža vam priliku da se osjećate podržano i razumijevano u teškim vremenima. Stručnjaci će vam pružiti alate i strategije koje možete primijeniti u svakodnevnom životu kako biste prevladali izazove s kojima se suočavate. Bez obzira jeste li u potrazi za poslom ili se borite s emocionalnim poteškoćama, individualno savjetovanje može biti ključni korak prema vašem osobnom i profesionalnom uspjehu. Individualna podrška pruža mladima siguran prostor gdje mogu otvoreno izraziti svoje emocije i brige. Stručnjak će vas saslušati, te vam pružiti podršku u teškim trenucima.

Također, kroz individualna savjetovanja, mladi će imati priliku istražiti vlastite potencijale i stvoriti pozitivan odnos prema sebi. Rad na samopouzdanju bit će ključan korak prema osobnom i profesionalnom rastu. Ukoliko je razlog uključivanja u individualno savjetovanje isključivo zbog neuspješne potrage za poslom, mladi će dobiti konkretne savjete i vještine od pomoći u izradi životopisa, motivacijskog pisma, pripreme za intervju te upućivanje na dostupne mogućnosti zapošljavanja. Uz navedeno mladi će dobiti informacije o alternativnim načinima javljanja na natječaje. Stručnjak će pomoći mladima da identificiraju svoje interese, talente i ciljeve te ih usmjeriti prema karijeri koja odgovara njihovim osobnim preferencijama i profesionalnim ambicijama.

FOTO: FREEPIK, ILUSTRACIJA
 

Kako se možete uključiti?

 
Uključivanje u individualna savjetovanja je jednostavno. Kontaktirajte nas putem web stranice Instituta (www.isum.hr) ili telefonski i zakažite termin koji vam odgovara. Vaša privatnost i povjerenje su nam na prvom mjestu, stoga možete biti sigurni da će sve konzultacije biti apsolutno anonimne i prilagođene vašim potrebama.
 
U Institutu za stručno usavršavanje mladih pružit ćemo podršku koja vam je potrebna da biste postigli svoje ciljeve. Kontaktirajte nas danas i krenite na put prema pozitivnim promjenama!

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu poziva Razvoj i širenje mreža socijalnih usluga za razdoblje od 2023. do 2025. u iznosu od 75.000,00 €.
 
 
FOTO: FREEPIK, ILUSTRACIJA