LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PETA LJETNA POREZNA AKADEMIJA

Uz svjetske stručnjake studenti stekli nova znanja i kompetencije u području financija

Na ovogodišnjoj, petoj po redu, Ljetnoj poreznoj akademiji studenti su imali prilike baviti se područjem poreza i financija, a posebno zakonima i direktivama EU.

Na ovogodišnjoj, petoj po redu, Ljetnoj poreznoj akademiji studenti su imali prilike baviti se područjem poreza i financija, a posebno zakonima i direktivama EU.

Studenti završnih godina s interesom za financije, strateško planiranje i teme vezane uz poreznu politiku i ove su godine imali prilike baviti se tim temama na Ljetnoj poreznoj akademiji. Peto jubilarno izdanje akademije, tradicionalno je organizirano suradnjom konzultantsko-revizorske tvrtke EY i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osim novostečenih znanja, iskustava i poznanstava, studenti su ostvarili i 2 ECTS boda, a oni koji su se svojim zalaganjem i idejama dodatno istaknuli dobili su priliku za obavljanje stručne prakse u EY Hrvatska.
 

Za studente je organizirano više od 30 nastavnih sati predavanja i radionica kroz pet dana, u sklopu kojih su proširili svoje znanje o financijama i oporezivanju, ali su imali i prilike komentirati te raspravljati s eminentnim stručnjacima iz područja poreza i financija.

Ove je godine stavljen poseban značaj na zakone i direktive EU, pri čemu su studenti, između ostaloga, naučili nešto više i o prepoznavanju poreznih prijevara multinacionalnih kompanija. Pri izradi plana i programa, naglasak je ponovno stavljen na to da, osim studenata ekonomije s naglaskom na smjer financija, računovodstva, poslovne analize i planiranja, u programu mogu sudjelovati i kolege s drugih fakulteta.

– Svake nas godine iznova veseli vidjeti sve veći broj studenata koji se prijavljuju i aktivno sudjeluju na Akademiji, koja je prilika za učenje i razvoj, ali i za upoznavanje novih kolega, predavača – vrhunskih stručnjaka. Ljetnom poreznom akademijom stvorili smo dodatnu platformu za usavršavanje i osposobljavanje budućih stručnjaka i tako olakšali njihov ulazak u svijet financija i poreza. Akademija je logičan nastavak naših dugogodišnjih nastojanja da tematiku poreza i oporezivanja približimo studentima, koji svoju karijeru započinju upravo u tom području. Potičemo njihovo zanimanje za novim trendovima i znanjima, a istovremeno ih ohrabrujemo da razvijajući vlastite ideje kreiraju rješenja za budućnost. – rekla je Maša Šarić, partnerica u EY-u Hrvatska i pokretačica Akademije.

Za program jubilarnog petog izdanja su ponovno bili zaduženi prof. dr. sc. Hrvoje Šimović i doc. dr. sc. Marko Primorac s EFZG-a te Maša Šarić iz EY-a Hrvatska. Predavanja i radionice ove su godine održali doc.dr.sc. Meri Šuman Tolić sa Sveučilišta u Dubrovniku, prof.dr.sc. Sandra Krtalić sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Božidar Kutleša, Ravnatelj Porezne uprave te pomoćnik ministra financija. Svoja su iskustva također podijelili domaći i inozemni EY stručnjaci, među kojima su prof. dr. Klaus von Brocke, Milen Raikov te Vasil Milev, sada već poznata lica na Ljetnoj poreznoj akademiji.

FOTO: LJETNA POREZNA AKADEMIJA