LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Uspješno održano natjecanje „Sveučilište inovacija – Mladi istraživači na djelu”

Natjecanje je okupilo je devet finalista koji su imali priliku predstaviti svoje inovativne ideje pred peteročlanim žirijem i publikom.

Natjecanje je okupilo je devet finalista koji su imali priliku predstaviti svoje inovativne ideje pred peteročlanim žirijem i publikom.

U sklopu obilježavanja 50. godišnjice Sveučilišta u Splitu, 7. lipnja u Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta održano je natjecanje pod nazivom Sveučilište inovacija – Mladi istraživači na djelu. To natjecanje okupilo je devet finalista, koji su imali priliku predstaviti svoje inovativne ideje pred peteročlanim žirijem i publikom.

Svi natjecatelji pokazali su visoku razinu stručnosti i kreativnosti u prezentiranju svojih istraživačkih projekata, pokrivajući širok spektar tema, što je istaknulo raznolikost istraživačkog rada na Sveučilištu u Splitu.


Promovirana nova generacija doktora i magistara na Medicinskom fakultetu u Splitu


Nakon zbrajanja glasova žirija, proglašeni su pobjednici natjecanja: prvo mjesto osvojio je Krešimir Ruić (Prirodoslovno-matematički fakultet) s projektom Sustav predviđanja meteotsunamija, drugo mjesto pripalo je Miši Jurčeviću (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje) s projektom Fotonaponski toplinski kolektor s organskim fazno-promjenjivim materijalom, dok je treće mjesto osvojio Arsen Ivanišević (KBC Split) predstavivši projekt BoneSense Smart Drill.

To događanje poslužilo je kao uvod u brojna buduća događanja koja će nastaviti podržavati mlade istraživače u njihovom radu i inovacijama, naglašavaju sa sveučilišta.

Uskoro započinje obnova splitskog Hostela Spinut. Evo kako bi trebao izgledati


Povećan broj subvencija za studentski smještaj u Splitu 

IZVOR: SVEUČILIŠTE U SPLITU
FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU