LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dani karijera

Uspješno održani ovogodišnji Dani karijera RIT Croatia u Dubrovniku i Zagrebu

Provedeno je više od četrdeset raznih aktivnosti u okviru kojih su studenti imali priliku upoznati poslodavce iz više od dvanaest zemalja.

Provedeno je više od četrdeset raznih aktivnosti u okviru kojih su studenti imali priliku upoznati poslodavce iz više od dvanaest zemalja.

Održani 24. Dani karijera RIT Croatia u Dubrovniku i Zagrebu ponovno su dokazali svoju važnost kao ključni događaj za povezivanje studenata s poslodavcima i istraživanje mogućnosti razvoja karijere u dinamičnom poslovnom okruženju. Pod temom Navigating a Changing Landscape with Confidence ovogodišnje događanje u razdoblju od 20. do 22. ožujka 2024. godine privuklo je više od tisuću sudionika te je organizirano preko četrdeset različitih aktivnosti na oba kampusa u kojima je sudjelovalo ukupno sto i devet kompanija s preko dvjesto predstavnika iz dvanaest zemalja.

RIT Croatia, američki koledž koji je prvi na ovim prostorima uveo Dan karijera kao sastavnim dijelom nastave za svoje studente, ponosno je ugostio predstavnike raznih industrija kako bi studentima omogućio neposredan kontakt s potencijalnim poslodavcima. Prva dva dana događanja bila su posvećena virtualnim interakcijama, što je omogućilo sudionicima da se povežu i razmjene iskustva iz udobnosti vlastitog doma ili kampusa. Posljednji dan bio je rezerviran za osobni kontakt i interakciju na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu, pružajući studentima jedinstvenu priliku za razgovore licem u lice s predstavnicima kompanija.

Uz panele, radionice, intervjue za studentske prakse te individualne konzultacije, studenti su imali mogućnost istražiti širok spektar industrija i poslovnih prilika. Također, posjet štandovima kompanija omogućila je studentima direktno upoznavanje s potencijalnim budućim poslodavcima te razmjenu ideja i iskustava.

Dr. sc. Irena Guszak, dekanica RIT Croatia, istaknula je važnost povezivanja studenata s poslodavcima od samog početka njihovog obrazovanja.
"Iznimno mi je drago što u okviru naših Dana karijera nastavljamo s dovođenjem predstavnika najuspješnijih domaćih i stranih kompanija koje povezujemo sa studentima. Smatramo da je važno da studenti od prvog dana budu povezani s poslodavcima te da imaju priliku primijeniti svoje teorijsko znanje u stvarnom svijetu. Ovogodišnji Dani karijera pružili su izvanrednu priliku našim studentima da steknu uvid u suvremene trendove i zahtjeve tržišta rada. Kroz interakciju s više od sto kompanija studenti su imali priliku proširiti svoju mrežu, razgovarati s profesionalcima iz različitih industrija te čuti o perspektivama i mogućnostima za daljnji razvoj karijere." izjavila je dekanica.
 
FOTO: RIT CROATIA