LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"ONLINE" SEMINAR

Uskoro seminar: Mentalno zdravlje studenata tijekom COVID-19 pandemije

Uskoro se održava "online" seminar na temu mentalnog zdravlja studenata tijekom COVID-19 pandemije, a okupit će znanstvenike i studente s nekoliko sveučilišta iz različitih zemalja.

Uskoro se održava "online" seminar na temu mentalnog zdravlja studenata tijekom COVID-19 pandemije, a okupit će znanstvenike i studente s nekoliko sveučilišta iz različitih zemalja.

Na internet-stranici Sveučilišta u Zagrebu stoji obavijest o nadolazećem online seminaru na temu mentalnog zdravlja studenata tijekom COVID-19 pandemije.

– Pandemija bolesti COVID-19 ima ogroman utjecaj na živote mladih, uključujući studente. Mnogo je istraživanja i dokaza koji upućuju na zaključak da je kvaliteta života i mentalno zdravlje mnogih studenata ozbiljno narušeno. Uobičajeno, mladi tijekom studiranja vode vrlo aktivan i uzbudljiv život stoga su u ovakvoj situaciji, punoj zabrana i socijalne izoliranosti, zakinuti. Također, neki su izgubili studentske poslove ili bili prisiljeni napustiti smještaj zbog loše financijske situacije.
– Svi ti razlozi stvaraju osjećaj nesigurnosti i zabrinutosti zbog budućnosti te utječu na opću kvalitetu života i mentalnoga zdravlja studenata. Više od godinu i pol od početka pandemije kod studenata su se razvili različiti načini pomoću kojih se nekako nose sa situacijom. Trenutna istraživanja pokazuju da se problemu treba pristupiti iz različitih perspektiva i znanstvenih disciplina. Na ovom seminaru te će perspektive biti objašnjene, a razgovarat će se o nošenju sa situacijom pojedinca, ali i društva u cjelini –  stoji na stranici Sveučilišta u Zagrebu.

UNIC seminar: Mentalno zdravlje studenata tijekom COVID-19 pandemije se održat će se u četvrtak, 9. prosinca 2021. godine od 13:00 do 15:00 sati.

Na seminaru će biti okupljeni znanstvenici i studenti s nekoliko sveučilišta iz različitih zemalja da bi razgovarali o tome na koje je sve načine pandemija utjecala na mentalno zdravlje studenata.

Za sudjelovanje na seminaru se potrebno prijaviti poveznicom.
FOTO: PIXABAY