LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
WISe – WorkIn' Science

Uskoro počinje još jedan Dan karijera PMF-a

Prijavljeno je tridesetak potencijalnih poslodavaca koji će studentima moći predstaviti svoju djelatnost.

Prijavljeno je tridesetak potencijalnih poslodavaca koji će studentima moći predstaviti svoju djelatnost.

3. studenog od 11 do 17 sati na Kampusu PMF-a (Horvatovac 102a, Bijenička cesta 30 i 32) održat će se treći po redu WISe – WorkIn' Science, tj. Dan karijera na PMFu.

Svaki dosadašnji WISe bio je uspješan zahvaljujući sudjelovanju više desetaka poslodavaca te više od 2000 posjetitelja, a organizatori očekuju da će i ovogodišnji WISe biti na istoj razini unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Prijavljeni potencijalni poslodavci, njih čak tridesetak, kao što su DHMZ, HANFA, Fortenova grupa, HALMED, IMI, PBZ i mnogi drugi, imat će na raspolaganju izložbeni prostor na kojem će predstaviti svoju djelatnost i poslove namijenjene stručnjacima PMF-ovskih struka.

Dio programa i ovogodišnjeg WISe-a bit će okrugli stolovi na kojima studenti mogu komunicirati sa starijim kolegama sa svoga fakulteta, sada već visokoobrazovanim stručnjacima, koji će podijeliti svoja iskustva.

Ovoga puta u sklopu okruglih stolova najavljeni su alumni svih 7 odsjeka PMF-a. Nagrađen Rektorovom nagradom za društveni rad 2018. godine WISe i ove godine, u organizaciji studenata, djelatnika PMF-a, ali i novoosnovanog Karijernog centra PMF-a, želi informirati i upoznati studente svih odsjeka PMF-a s tržištem rada te im približiti mogućnost zapošljavanja tijekom i nakon studija.

Istovremeno, WISe firmama, ustanovama i udrugama u čijim timovima rade stručnjaci prirodoslovno-matematičkih struka omogućava predstavljanje studentima. Time WISe pruža poslodavcima priliku za izravan kontakt i komunikaciju s budućim kandidatima za posao, kao i za stvaranje novih i širenje postojećih modela suradnje sa studentima putem stručnih praksi, što posljedično povećava mogućnost odabira najboljih i najmotiviranijih kandidata.
– Potreba za ovakvom manifestacijom ukazala se zbog nužnosti poboljšanja mobilnosti studenata i olakšanja interakcije studenata i firmi, koja će osim preko Dana karijera biti omogućena i putem Karijernog centra PMF-a. – objašnjavaju organizatori. 
FOTO: FACEBOOK/GEOFIZIKA UŽIVO