LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STup!2021

Uskoro drugo izdanje međunarodnog sveučilišnog startup natjecanja

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu dijelom će se hibridno, a dijelom online održati STup!2021 natjecanje na kojemu će najbolji startup dobiti titulu Najboljeg sveučilišnog startupa 2021. i vrijedne nagrade.

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu dijelom će se hibridno, a dijelom online održati STup!2021 natjecanje na kojemu će najbolji startup dobiti titulu Najboljeg sveučilišnog startupa 2021. i vrijedne nagrade.

Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu i ove godine organizira međunarodno sveučilišno startup natjecanje pod nazivom STup!2021 koje će se održati 18. i 19. lipnja 2021 u hibridnom izdanju.
 
Natjecanje će se održati hibridno, tj. kombinirajući nastup uživo na EFST-u i online sudjelovanje preko virtualne platofrme. U prvi plan gura se ono bitno – studenti, startupi i Split kao mjesto događaja. Kroz manifestaciju se, kako navode organizatori, želi natjecateljima i posjetiteljima omogućiti međusobno povezivanje, unapređenje poduzetničke kulture među studentima, te razmjenu ideja i iskustava na međunarodnoj razini. U dva dana Split će biti pozornica inovacija, novih tehnologija i ideja, kojima će sveučilišni projekti pokušati osigurati pažnju renomiranih stručnjaka, potencijalnih klijenata i investitora.

Ondje će biti predstavljeno 35 timova koji predstavljaju 16 sveučilišta iz 10 zemalja diljem svijeta. Na natjecanju će sudjelovati startupi koji će predstaviti sljedeća sveučilišta: Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu, GEA College i Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Mostaru, Sveučilište u Sarajevu i Sveučilište u Banja Luci, Sveučilište u Beogradu, Sveučilište u Cadizu, Sveučilište u Granadi i Sveučilište u Malagi, Pennsylvania State University, Sveučilište u Gdanjsku, Sveučilište Latvija, Sveučilište u Malti te Indijski institut informacijske tehnologije u Allahabadu. 

Natjecatetalji će se natjecati prema kategorijama u kojima djeluju, a to su:
  • AgriTech i bioekonomija
  • logistika i mobilnost
  • energija i okolišna održivost
  • robotika i AI/ML
  • plava ekonomija
  • obrazovanje
  • financijska tehnologija
  • turizam
  • medicina.
Žiri i govornici bit će osobe iz svijeta poduzetništva i investicijskog menadžmenta iz Mađarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Nizozemske, Austrije, Singapura i Portugala. 

Najbolji tim ponijet će titulu Najbolji sveučilišni startup 2021. i odnijeti ukupno 17 500 dolara, dok preostale čegaju iznosi od 15 000, 12 500, 12 000 i 10 000 dolara. Pobjednici također imaju priliku sudjelovati i izlagati na partnerskoj Wolves Summit konferenciji koja će se održati u listopadu ove godine. Wolves Summit je najveća poduzetnička konferencija u srednjoj i istočnoj Europi koja spaja preko 2000 poduzeća u potrazi za investicijom i investitora iz cijelog svijeta. 

Osigurane su nagrade još nekolicine tvrtki, a više o tome i samom događanju moguće je pronaći na web-stranici manifestacije, kao i na društvenim mrežama Studentskog poduzetničkog inkubatora.
FOTO: STUDENTSKI PODUZETNIČKI INKUBATOR