LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dvodnevni online događaj

Uskoro 7. Regionalni simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti

Od 16. do 17. listopada u online obliku održat će se Regionalni studentski simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti na temu Identitet: fenomen, koncept, analiza.

Od 16. do 17. listopada u online obliku održat će se Regionalni studentski simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti na temu Identitet: fenomen, koncept, analiza.

Ovog petka, 16. listopada, kreće 7. Regionalni studentski simpozij studenata društvenih i humanističkih znanosti koji će trajati do 17. listopada. Održat će se online.

Temom ovogodišnjeg izdanja Identitet: fenomen, koncept, analiza cilj je probuditi svijest o važnosti interdisciplinarnog istraživanja te pristupa znanstvenim problemima, kao i podizanje cjelokupne kvalitete osobnog, društvenog, ali i znanstvenog života. Osim toga, ideja je ostvariti sintezu: interdisciplinarni skup tema, problema, ali i mogućih odgovora na različita pitanja kojima se dotičemo pojma identitet.

Simpozij je namijenjen studentima, kako društvenih i humanističkih tako i drugih znanosti koje prepoznaju pojam identiteta kao dio ili objekt istraživanja. Nudi im priliku za istraživanje zajedničke problematike raznovrsnih disciplina poput filozofije, sociologije, psihologije, pedagogije, povijesti, prirodnih znanosti, umjetničkih kritika, religijskih studija, književnosti i mnogih drugih. 

Neke su od tema izlaganja: Jezični i religijski identiteti bi/trilingvalnog Libanona: sociolingvističko čitanje, Opredmećivanje društvenosti: materijalni aspekti društvenih identiteta iz arheološke perspektive i Odbrana ekspertize: da li se filozofi identifikuju kao eksperti?, dok detaljan program možete pronaći na stranici Sveučilišta u Splitu. Prijave za sudjelovanje vrše se ispunjavanjem obrasca
FOTO: PIXABAY