LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PREDSTAVLJAMO

Uređaji koji podižu kvalitetu života

Nova Galaxy Z serija dostupna je i u Hrvatskoj. Kakve su značajke?

Nova Galaxy Z serija dostupna je i u Hrvatskoj. Kakve su značajke?

Tvrtka Samsung Electronics Adriatic je dva tjedna nakon globalnog predstavljanja, organizirala svečani događaj povodom dolaska najnovije Galaxy Z serije u Hrvatsku. Događaj se održao unutar poznate, kultne zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, a okupio je brojne novinare, poslovne partnere i poznate ličnosti. Okupljeni gosti su u sklopu ovog događaja imali priliku među prvima doživjeti i isprobati inovativnu tehnologiju Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 pametnih preklopnih telefona, zajedno s novom Galaxy Watch5 serijom pametnih satova i Galaxy Buds2 Pro bežičnih slušalica. Za odličnu atmosferu pobrinuli su se DJ Dadoo i Lana Škrgatić glazbenica, saxophonistica i klavijaturistica.

- Veseli me što iz godine u godinu, imamo priliku prikazivati Samsung inovacije s kojima pomičemo granice u svijetu tehnologije. Kada smo predstavili prvu generaciju preklopnih pametnih telefona prije 4 godine, nismo ni sumnjali da će se s uspjehom transformirati iz pionirskog projekta u liniju uređaja za široku upotrebu među milijunima korisnika širom svijeta. Sa sigurnošću mogu reći da će i ova, četvrta generacija Galaxy Z serije nastaviti rušiti konvencije jer nudi nove, još moćnije interakcije koje unaprjeđuju svakodnevni život - rekao je Pavle Zobundžija, direktor odjela mobilnih komunikacija, Samsung Electronics Adriatic.

Moćne značajke u kompaktnom dizajnu

Galaxy Z Flip4 predstavlja uređaj koji donosi super opcije za personalizaciju i prilagođava se svim potrebama i željama korisnika. Posebno se ističe po svojem profinjenom dizajnu, bojama i inovativnim mehanizmom preklapanja s tanjim šarkama zbog kojih Galaxy Z Flip4 postaje još kompaktniji, ali i čvršći. Kada je rasklopljen, njegov Dynamic AMOLED 2X glavni zaslon ima veličinu od 6,7-inča, a kada je preklopljen krasi ga Cover Screen vanjski zaslon od svega 1.9-inča koji pruža nove, dodatne mogućnosti. Točnije, korisnici sada putem vanjskog zaslona mogu primati pozive, poruke, snimati, ali i upravljati postavkama pametnog telefona te mijenjati teme i widgete prema vlastitom stilu. Galaxy Z Flip4 sadrži prednju i dvije stražnje kamere, donoseći novo iskustvo snimanja korištenjem FlexCam značajke koja omogućava stvaranje odličnih fotografija ili videozapisa bez upotrebe ruku pod kutovima između 75° i 115°. Novitet je i pojačana baterija od 3,700 mAh uz podršku za super brzo punjenje koja korisnicima osigurava da svoj uređaj u svega 30 minuta napune do 50%.

Performanse idealne za multitasking i zabavu

Galaxy Z Fold4 spaja najbolje od tehnologije, pružajući funkcionalnost i maksimalnu produktivnost. Sadrži velik i pregledan Dynamic AMOLED 2X zaslon od 7,6-inča koji omogućava preglednije korištenje svih aplikacija uz brojne multitasking opcije. Osim što je vrlo praktičan za korištenje, u Flex načinu rada ili rasklopljen, korisnicima pruža mogućnost da putem Multi Active Window značajke i boljim pokretima povlačenja istovremeno uživaju u različitim sadržajima. Dodatno, Galaxy Z Fold4 ima podršku za S Pen olovku, dok novi izgled Taskbar značajke donosi još lakšu koordinaciju među omiljenim aplikacijama korisnika. Galaxy Z Fold4 je ujedno i prvi uređaj koji koristi Android 12L operativni sustav, posebno napravljen za velike zaslone preklopnih uređaja. Pokreće će ga moćni Snapdragon® 8+ Gen 1 čipset uz brzinu osvježavanja od 120Hz, osiguravajući impresivne performanse koje donose odlično gejming iskustvo. Uz moćan sustav od pet kamera i nadograđenu širokokutnu leću od 50MP, Galaxy Z Fold4 snima nevjerojatne fotografije i videozapise – čak i noću zbog Nightography značajke.



Uređaji koji podižu kvalitetu života

U sklopu novog Galaxy Z ekosustava predstavljena je i Galaxy Watch5 serija pametnih satova i Galaxy Buds2 Pro bežične slušalice. Riječ je o uređajima koji savršeno upotpunjuju Galaxy Z Flip4 i Z Fold4 pametne telefone, a donose inovativne mogućnosti za nevjerojatno korisničko iskustvo. S fokusom na zdravlje i podizanje kvalitete života korisnika, Galaxy Watch5 i Watch5 Pro sadrže BioActive senzor koji pruža još detaljnije praćenje aktivnosti i mjeri optičku brzinu otkucaja srca, električni signal srca i analizu bioelektrične impedancije. Osim toga, ovi uređaji unaprjeđuju i kvalitetu sna putem Sleep Scores značajke, a povećana baterija na oba modela osigurat će njihovo duže korištenje. Galaxy Buds2 Pro ističu se ponajviše po svojem elegantnom i ergonomičnom dizajnu, a predstavljaju dosad najudobnije slušalice koje pristaju svakom uhu. Pružaju kvalitetniji, dinamičniji raspon zvuka zahvaljujući Hi-Fi 24Bit Audio tehnologiji, dok snažna ANC (Active Noise Cancellation) značajka osigurava nesmetano uživanje i obavljanje svih poziva u pokretu.
 

Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 pametni telefoni će u Hrvatskoj biti dostupni od 26. kolovoza po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.499 HRK za Galaxy Z Flip4 te od 13.999 za Galaxy Z Fold4.

Galaxy Watch5 će biti u Hrvatskoj dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.999 HRK za Bluetooth verziju i od 2.499 HRK za LTE verziju, Galaxy Watch5 Pro po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.999 HRK za Bluetooth verziju i od 3.499 HRK za LTE verziju, dok će Galaxy Buds2 Pro bežične slušalice biti dostupne po cijeni od 1.699 HRK.

FOTO: SAMSUNG / PRESS