LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Problem praonica studentskih domova

Upravitelji studentskih domova „Stjepan Radić“ i „Cvjetno naselje“ otkrili planove za praonice

Istražili smo problem praonica u studentskim domovima te otkrili plan za 2018. godinu.

Istražili smo problem praonica u studentskim domovima te otkrili plan za 2018. godinu.

Naši roditelji često su nas tjerali da neke kućanske poslove obavljamo čak i ako nismo vidjeli smisao u tome. Naprimjer, jednu od većih muka zadavalo nam je namještanje kreveta ujutro kad znamo da ćemo ga navečer opet vratiti u isto stanje. Neke poslove također nismo pretjerano voljeli obavljati, ali bilo je neophodno, primjerice pranje rublja. Pored mozganja o tome što smije ili ne smije ići zajedno, vrijedi li eksperimentirati i slično, muku stvaraju i praonice u studentskim domovima. Studenti smješteni u domove moraju paziti na raspored pranja rublja više nego na rokove za prijavu ispita. Upravo zbog toga nije iznenađujuće da su grupe studentskih domova na Facebooku nerijetko idealno mjesto za izbacivanje frustracija.

Studenti se tako znaju žaliti zbog premalog broja perilica i sušilica zbog čega znaju i po tjedan dana čekati svoj red za pranje rublja pa se u nekim iznenadnim odlascima liječniku ili na razgovor za posao nađu u problemu jer je ljepše rublje trenutno prljavo, a ne pomaže ni korištenje cijelog dezodoransa. Ovo, naravno, nije problem onima kojima je prebivalište blizu mjesta studiranja pa prljavo rublje nose kući na pranje, ali oni koji su osuđeni na perilice u praonicama nalaze se u problemu.

Studentski dom Stjepan Radić

U praonici SD Stjepan Radić u samom su početku imali šest perilica i tri sušilice, što je s obzirom na broj studenata koji ondje boravi bilo očekivano premalo. Studenti su se preko studentskog odbora javljali sa zamolbama za povećanjem broja aparata, tako da sada imaju 12 perilica i 12 sušilica. Ova promjena očigledno je poboljšala situaciju budući da prema Boženku Ćosiću, upravitelju Doma, primjedbi nema, ali o daljnjem napretku i dalje razmišljaju.

Već duže vrijeme nismo imali primjedbi na organizaciju rada u samoj praonici, a u samoj su praonici za rad angažirane studentice. Na kraju napominjemo da će ovaj dio poslova unutar SD Stjepan Radić prema prijedlogu novog poslovnog ustroja SC-a pripasti gospodarstvenom odjelu koji će, vjerujemo, još više poboljšati ovu uslugu.

Studentski dom Cvjetno naselje

U SD Cvjetno naselje nešto je veći problem s praonicom, a borba za novim perilicama i sušilicama traje već neko vrijeme, no ishod se čini zadovoljavajućim prema riječima Domskog odbora.

Stanari su se najviše žalili na internetskoj stranici Ekipa s Cvjetnog te nas ondje pozvali da nešto učinimo. I prije nego što su se stanari počeli žaliti, Domski odbor zahtijevao je od nadležnih te im slao dopise da je potrebno opremiti praonicu s još perilica i sušilica. Dugo smo čekali odgovor, ali na kraju smo saznali da je krenula nabava novih perilica i sušilica.

O nešto konkretnijim informacijama uputio nas je upravitelj Doma, Damir Mikulić, koji tvrdi da je za 2018. godinu u planu nabave predviđena kupovina dvije perilice i dvije sušilice za rublje, no to ovisi o stanju financija i o provedbi postupka Javne nabave i na to Uprava doma ne može utjecati.

FOTO: PIXABAY