LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival znanosti

Upoznajte svoj mozak u varaždinskom znanstvenom kafiću

Kavana „Grofica Marica“ na Korzu ugostit će, u organizaciji FOI-ja, svjetski poznatog znanstvenika dr. Franka Burneta koji će održati predavanje o mozgu i njegovoj anatomiji.

Kavana „Grofica Marica“ na Korzu ugostit će, u organizaciji FOI-ja, svjetski poznatog znanstvenika dr. Franka Burneta koji će održati predavanje o mozgu i njegovoj anatomiji.

Fakultet organizacije i informatike poziva vas u petak, 22. travnja, u 17 sati u kavanu Grofica Marica na adresi Trg Kralja Tomislava 2, na predavanje dr. Franka Burneta, uglednog komunikologa, osnivača Science Communication Unita sa Sveučilišta The West of England u Bristolu te prvog profesora znanstvene komunikacije u Velikoj Britaniji.

Tom prilikom FOI svečano obilježava petnaestu godišnjicu održavanja znanstvenih kafića pod nazivom SciBAr, događaja na kojima znanstvenici izlaze iz svojih laboratorija, kabineta i predavaonica te kroz format razgovora s publikom u kafićima približavaju znanstvene teme publici na zabavniji način. Upravo je dr. Frank Burnet ideju SciBAra 2001. godine prenio na FOI.

Ovom prilikom održat će predavanje naziva The Brain: Both Its Anatomy and Its Chemistry. Iako svi mi mozak koristimo neprekidno te neki pojedinci čak idu toliko daleko da tvrde da mi i jesmo naši mozgovi, postavlja se pitanje hoćemo li ikada do kraja upoznati svoj mozak? Iako nam moderna znanost i nove tehnologije omogućavaju sve bolje razumijevanje rada mozga, još uvijek u tom znanju postoje velike praznine.

Kako je organ, koji je toliko malen da stane u naše dlanove i istovremeno želatinast na dodir, istovremeno toliko iznimno fleksibilan i moćan u obradi podataka? Dr. Burnet održat će interaktivnu prezentaciju koja, između ostalog, uključuje gumene bombone, košaru za rublje i uže te ilustrira ono što o mozgu znamo i prije nego što se upoznamo s rezultatima najnovijih istraživanja. Ovo je događaj na kojemu ćete koristiti svoj mozak!

FOTO: PINTEREST