LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„NeuRi 2016.”

Upoznajte najmisteriozniji ljudski organ na velikom kongresu u Rijeci

Počinje šesti „Studentski kongres neuroznanosti s međunarodnim sudjelovanjem – NeuRi 2016“. Održat će se od 22. do 24. travnja na Medicinskom fakultetu u Rijeci i Psihijatrijskoj bolnici Rab.

Počinje šesti „Studentski kongres neuroznanosti s međunarodnim sudjelovanjem – NeuRi 2016“. Održat će se od 22. do 24. travnja na Medicinskom fakultetu u Rijeci i Psihijatrijskoj bolnici Rab.

Najveći studentski kongres u Rijeci, Šesti studentski kongres neuroznanosti – NeuRi 2016, održat će se od 22. do 24. travnja na Medicinskom fakultetu u Rijeci i na Rabu. Kongres se odvija pod već dobro poznatim motom Edukacija & iskustvo, a u njegovu organizaciju utkan je veliki rad studenata Medicinskog fakulteta. Konačni program predstavljen je danas na konferenciji za medije.

 Studentski kongres neuroznanosti još jednom će tradicionalno okupiti zaljubljenike u neuroznanost, studente iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Poljske, Slovenije i Nizozemske te čak preko 250 sudionika s različitih fakulteta kojima ćemo ponuditi aktualne informacije i pružiti uvid u suvremena istraživanja najmisterioznijeg ljudskog organa – mozga. – istaknuo je na konferenciji za medije Luka Fotak, student Medicinskog fakulteta i jedan od organizatora Kongresa.

A upravo su studenti Medicinskog fakulteta zamašnjak ovog, ali i brojnih projekata koji osiguravaju njihovo stručno napredovanje i primjer su potrebne interdisciplinarnosti.

Ovakvim projektima, aktivnošću i stjecanjem novih znanja studenti u konačnici pomažu široj zajednici, jer se sve naučeno kroz primjere u praksi koristi u daljnjem radu. – istaknuo je Josip Aničić, predsjednik Studentskog zbora MedRi i FOSS MedRi.

Prodekanica za poslovne odnose Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Brigita Tićac dodala je kako baš iz tih razloga Medicinski fakultet potiče brojne aktivnosti studenata.

 Studentski kongres neuroznanosti predstavlja sinergiju studenata, znanstvenika i profesora, a brojnost sudionika dokaz je dobrog puta i rada. Svjedočimo istinskoj zainteresiranosti studenata za neuroznanost i znanstveno-istraživački rad što je temelj za budući izvrstan stručan rad studenata, opet na dobrobit zajednice. – dodala je prodekanica Tićac.

Među istaknutim plenarnim predavačima na Kongresu su prof. dr. sc. Fran Borovečki s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga koji će govoriti o utjecaju genske predispozicije u razvoju neurodegenerativne bolesti te doc. dr. sc. Vesna Šendula Jengić, ravnateljica Psihijatrijske bolnice Rab, s temom Vuk s Wall Streeta ili Hannibal Lecter?.

Uz brojna zanimljiva izlaganja i interaktivne radionice za studente, sudionici će imati i priliku u subotu upoznati vrhunsku ustanovu za liječenje i rehabilitaciju  Psihijatrijsku bolnicu Rab.

FOTO: LIBRA