LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

UNIZG korak bliže novom rektoru: Izborno povjerenstvo utvrdilo kandidate

Četvero kandidata svoje će programe Senatu Sveučilišta u Zagrebu predstaviti na izvanrednoj sjednici koja će se održati u četvrtak, 17. veljače 2022.

Četvero kandidata svoje će programe Senatu Sveučilišta u Zagrebu predstaviti na izvanrednoj sjednici koja će se održati u četvrtak, 17. veljače 2022.

Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu na svojoj je sjednici održanoj u ponedjeljak, 24. siječnja 2022, utvrdilo da je u postupku izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće mandatno razdoblje (2022–2026) četvero kandidata ispunilo Zakonom i Statutom Sveučilišta u Zagrebu propisane uvjete.

Riječ je o sljedećim kandidatima: prof. dr. sc. Mirjana Hruškar s Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta, prof. dr. sc. Marijan Klarica s Medicinskoga fakulteta, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić s Građevinskoga fakulteta i prof. dr. sc. Tonći Lazibat s Ekonomskoga fakulteta.

U skladu s Uputama za postupak izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu, izborne sjednice vijeća područja i vijeća znanstveno-nastavnih, odnosno umjetničko-nastavnih sastavnica, održale su se u razdoblju do 20. siječnja 2022, nakon čega su programi predloženika dostavljeni Izbornom povjerenstvu u propisanom roku (do 20. siječnja 2022. godine u 16 sati).

Četvero kandidata svoje će programe Senatu Sveučilišta u Zagrebu predstaviti na izvanrednoj sjednici koja će se održati u četvrtak, 17. veljače 2022. Članovi Senata o izboru novoga rektora odlučit će na izvanrednoj sjednici koja će se uživo održati u utorak, 1. ožujka 2022.

Postupak izbora provest će se u skladu sa Statutom Sveučilišta u Zagrebu, a novi će rektor biti izabran tajnim glasovanjem natpolovičnom većinom ukupnoga broja članova.

Mandat novoga rektora Sveučilišta u Zagrebu započinje 1. listopada 2022.
FOTO: STUDENTSKI.HR