LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uskoro se održava

UHSI-jeva konferencija okuplja vrhunske predavače i povezuje studente s budućim poslodavcima

UHSI, jedina studentska udruga koja povezuje hrvatske studente u inozemstvu, 27. kolovoza 2021, na zagrebačkom ZŠEM-u, organizira konferenciju na kojoj će okupiti brojne ugledne predavače, ali i predstavnike prestižnih hrvatskih tvrtki.

UHSI, jedina studentska udruga koja povezuje hrvatske studente u inozemstvu, 27. kolovoza 2021, na zagrebačkom ZŠEM-u, organizira konferenciju na kojoj će okupiti brojne ugledne predavače, ali i predstavnike prestižnih hrvatskih tvrtki.

Nakon prvog UHSI Ljetnog susreta 2019, na kojem su između ostalih sudjelovali Tomislav Čorak iz Boston Consulting Groupa, Vuk Vuković, Rimac Automobili, Zagrebačka banka i drugi, ovogodišnjim će susretom dominirati teme koje već sada definiraju naš svijet, a u budućnosti će još i više.

Na UHSI Ljetnom susretu 2021. okupit će se stotinjak studenata, srednjoškolaca i uglednih predavača, ali i predstavnika prestižnih hrvatskih tvrtki, a događaj će se održati u skladu s epidemiološkim uvjetima. Svi sudionici će, uz niz predavanja i radionica, imati priliku prijaviti se za intervju s jednim od poželjnih poslodavaca na speed datingu

Mnogi hrvatski srednjoškolci i studenti sanjaju o barem jednoj provedenoj godini na nekom od europskih i svjetskih fakulteta pa će cjelodnevna UHSI-jeva konferencija i njima biti izuzetno korisna. Kroz razgovor sa stručnjacima iz Instituta za razvoj obrazovanja, moći će doznati sve o postupku upisa na fakultete u Europi i svijetu te onome što donosi preseljenje u nepoznatu okolinu i studentski život izvan poznatih okvira.

Osim što će se moći povezati s poslodavcima i saznati kako studirati u inozemstvu, sudionici će moći sudjelovati na edukativnim masterclassovima koje UHSI priprema.

– Cilj konferencije je networking, učenje, rasprava i dijeljenje iskustava. Svrha je susreta povezivanje hrvatskih studenata različitih pozadina i interesa, kako međusobno, tako i s poslodavcima. Ideja je i omogućiti svim sudionicima da se njihov glas čuje te ih potaknuti na inovativnost i aktivnost u različitim područjima. Ove godine smo odlučili organizirati po jedan masterclass na četiri različite teme, za koje vjerujemo da će obilježiti našu budućnost. Uz to, imamo zaista sjajne predavače s iznimnim karijerama koji nam mogu dati savjete koji su vrlo korisni za sve nas koji smo na početku svojeg profesionalnog puta. – objašnjava nam Sara Octenjak iz UHSI-ja. 

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a tematski je podijeljena u 4 radionice i 4 masterclassa. Masterclass je interaktivni format u kojem predavač s manjom skupinom razgovara o određenoj temi, odnosno drži predavanje na način da uključuje sudionike, koji imaju mogućnost postavljati pitanja.

Masterclass će održati Vladimir Lukić, MD Boston Consulting Groupa, na temu primjene umjetne inteligencije u industriji; Julije Domac, savjetnik Predsjednika RH za energiju i klimu, na temu energetske tranzicije u RH; Mate Knezović, na temu Agrivija, digitalne platforme za poljoprivredu, čiji je COO; te  Krešimir Hlede, COO Greyp Bikesa i Mario Ljubičić, mladi imotski inovator i CEO Ljubičić Technologyja, na temu inovacije made in HR.

Raspored događanja na Ljetnom danu / FOTO: Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu
 

Uz masterclasseve, sudionici će imati priliku prisustvovati i na jednoj od četiri radionice koje će održati predstavnici hrvatskih tvrtki: Rimac Automobili, Infobip, Mindsmiths, kao i udruženje Obnovljivi izvori energije Hrvatske (OIEH).

Studenti će na Ljetnom susretu imati priliku i napraviti prvi korak prema studentskom poslu, praksi ili prvom stalnom poslu u Greyp Bikesu, Infobipu, Mindsmithsu, Huddle Gamingu ili Barrageu. Zainteresirani u prijavnici trebaju navesti za koje su od ovih tvrtki zainteresirani i poslati svoj CV kako bi sudjelovali u speed datingu.

U petak, 27. kolovoza, UHSI organizira i večernje druženje u centru Zagreba. Sudjelovanje na konferenciji je potpuno besplatno, a prijave su još uvijek otvorene! 

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem linka na web-stranici uhsi.hr te na LinkedIn, Facebook i Instagram profilima Udruge. Članstvo u UHSI-ju nije uvjet za sudjelovanje te su svi dobrodošli. 

Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu (UHSI) je nestranačka organizacija osnovana 2018, a već broji oko 500 članova u 30 zemalja svijeta. Ciljevi Udruge su, između ostalog, razmjena znanja i iskustava među hrvatskim studentima izvan Hrvatske, sudjelovanje u dijalogu o važnim društvenim pitanjima te podrška učenicima i studentima koji studij žele nastaviti u inozemstvu. Članovi Udruge ove ciljeve ispunjavaju putem podružnica u pojedinim državama i putem interneta.

FOTO: UDRUGA HRVATSKIH STUDENATA U INOZEMSTVU