LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje u inozemstvu

UHSI-jeva dvodnevna konferencija povezuje studente s budućim poslodavcima

Dvodnevna konferencija okupit će brojne ugledne predavače, ali i predstavnike poznatih hrvatskih tvrtki koji će studentima i srednjoškolcima prenijeti znanje o tome kako napisati kvalitetan životopis i što se bolje predstaviti na razgovoru za posao

Dvodnevna konferencija okupit će brojne ugledne predavače, ali i predstavnike poznatih hrvatskih tvrtki koji će studentima i srednjoškolcima prenijeti znanje o tome kako napisati kvalitetan životopis i što se bolje predstaviti na razgovoru za posao

Negativni trend odljeva mozgova i (ne)mogućnost njegova zaustavljanja kao i pitanje može li Hrvatska postati zemlja u koju dolaze živjeti visokoobrazovani stručnjaci, znanstvenici i intelektualci iz drugih zemalja, bit će glavna tema prve po redu konferencije pod nazivom Ljetni susret UHSI-ja, koju organizira Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu (UHSI). Na njoj će se okupiti oko 150 studenata, srednjoškolaca i uglednih predavača, ali i predstavnika poznatih hrvatskih tvrtki. Osim povezivanja s potencijalnim poslodavcima, svi sudionici će, uz niz predavanja i radionica, čuti i sve o tome kako napisati kvalitetan životopis te koje su glavne cake pri odabiru budućeg djelatnika.

Mnogi hrvatski srednjoškolci i studenti sanjare o barem jednoj godini provedenoj na nekom od europskih i svjetskih fakulteta pa će dvodnevna UHSI-jeva konferencija za njih biti iznimno korisna jer će sudionici moći doznati sve o postupku upisa te potrebnoj papirologiji, ali i o svemu onome što donosi preseljenje u nepoznatu okolinu i studentski život izvan poznatih okvira.

– Cilj konferencije je networking, učenje, rasprava i dijeljenje iskustava. Svrha susreta je povezivanje hrvatskih studenata različitih pozadina i interesa, kako međusobno, tako i s poslodavcima. Ideja je i omogućiti svim sudionicima da se njihov glas čuje te ih potaknuti na inovativnost i aktivnost u različitim područjima. Također, želimo pomoći svim srednjoškolcima, studentima i njihovim roditeljima koji se u ovim trenucima muče s postupkom upisa na neki od studija u inozemstvu. Mi smo to sve prošli sami pa sad savjetima želimo pomoći nekome drugome. Uz to, imamo zaista sjajne predavače s iznimnim karijerama koji nam mogu dati savjete koji su vrlo korisni za sve nas koji smo na početku svojeg profesionalnog puta. – izjavila je Sara Octenjak iz UHSI-ja.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a tematski je podijeljena u 4 panela koje će voditi stručnjaci iz područja ekonomije, medicine, konzaltinga, inženjerstva i sl. Među njima su i vrhunski hrvatski ekonomisti, postdoktorand na Princetonu Dejan Kovač, ujedno i prvi Hrvat koji predaje na uglednoj Woodrow Wilson školi javnih i međunarodnih odnosa, vlasnik doktorata s Oxforda Vuk Vuković, poduzetnik i IT-jevac Tomislav Car koji je svoj start -up uspio dovesti na listu najbrže rastućih tehnoloških tvrtki i koji je u San Franciscu naučio sve o ustroju modernog tehnološkog biznisa, dobitnica nagrade RH za znanost, dr. sc. Jasna Čapo, koja je svoje studentske dane provela na prestižnom Berkeleyju, dr. sc. Dino Dogan, dekan Luksemburške poslovne škole (Luxembourg School of Business) i brojni drugi.

Uz panele, sudionici će imati priliku prisustvovati i na četirima radionicama koje će održati predstavnici velikih hrvatskih tvrtki, a jedna od radionica bit će, kako je spomnuto, posvećena izradi životopisa i motivacijskih pisama – neophodnih alata za upis na strani fakultet, studentsku razmjenu ili prijavu za posao. Ostale radionice tiču se strojarstva, ljudskih resursa i investicijskog bankarstva.

U petak, 23. kolovoza, UHSI organizira i večernje druženje u samom centru Zagreba. Sudjelovanje na konferenciji je potpuno besplatno, a prijave su još uvijek otvorene. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na web-stranici te na Facebook i Instagram profilima Udruge. Članstvo u UHSI-ju nije uvjet za sudjelovanje te su svi dobrodošli.

FOTO: PR