LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PONOS TURISTIČKE I UGOSTITELJSKE ŠKOLE

Učenici iz Dubrovnika briljirali na međunarodnom ugostiteljskom natjecanju te kući donijeli zlato i srebro

Natjecanje iz sinkroniziranog posluživanja namijenjeno je učenicima srednjih škola koji se natječu u timskoj prezentaciji vještina pripreme inventara, postavljanja i raspremanja stola, dočeka gostiju, posluživanje jela i pića u zadanom vremenskom roku.

Natjecanje iz sinkroniziranog posluživanja namijenjeno je učenicima srednjih škola koji se natječu u timskoj prezentaciji vještina pripreme inventara, postavljanja i raspremanja stola, dočeka gostiju, posluživanje jela i pića u zadanom vremenskom roku.

Na međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i ugostiteljskih objekata Grand Gourmet  koje se održalo u Splitu od 03. do 06.11.2022. godine učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik osvojili su zlato i srebro u disciplini Sinkronizirano posluživanje, piše Dubrovnik Net.

Naime, natjecanje iz sinkroniziranog posluživanja namijenjeno je učenicima srednjih škola koji se natječu u timskoj prezentaciji vještina pripreme inventara, postavljanja i raspremanja stola, dočeka gostiju, posluživanje jela i pića u zadanom vremenskom roku.

Grand Gourmet natjecanje zamišljeno je s ciljem promocije, edukacije i usavršavanja ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina. Natjecanje je ujedno mogućnost prezentacije vještina i kompetencija konobara, barista i barmena, dok je posebnost timskog natjecanja zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela za četiri osobe i konobara koji ista jela poslužuju.

Tim učenika Turističke i ugostiteljske škola Dubrovnik koji je osvojio zlatnu medalju natjecao se u sastavu Danijel Tubić, Ana Bilić i Marko Marasović pod vodstvom mentorice Ljiljane Prce dok je drugi tim Marijo Papac, Leon Belin i Alessandar Antonio Bratoš koji je vodio mentor Luka Šimunović osvojio srebrnu medalju.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA