LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
WORK FOR FUTURE

Učenici građevinskih zanimanja iz Bedekovčine stručnu praksu obavljali u Njemačkoj

Učenici su radeći u graditeljskim tvrtkama razvijali svoje sposobnosti i znanje u praktičnoj primjeni teorijskog znanja, upoznavali se s načinima organizacije rada i novim alatima, ali i tehnologijama u svojoj struci.

Učenici su radeći u graditeljskim tvrtkama razvijali svoje sposobnosti i znanje u praktičnoj primjeni teorijskog znanja, upoznavali se s načinima organizacije rada i novim alatima, ali i tehnologijama u svojoj struci.

Učenici i nastavnici Srednje škole Bedekovčina vratili su se iz Njemačke gdje su učenici obavljali stručnu praktičnu nastavu, a jedan od nastavnika i „jobshadowing'', u sklopu Erasmus+ projekta Work for Future. Šesnaest učenika građevinskih zanimanja, zajedno s nastavnicima u pratnji, Silvijom Soldo i Danielom Borovčakom, boravili su dva tjedna u Frankfurtu i radili u njemačkim građevinskim tvrtkama, piše Zagorje.com.

Naime, riječ je o već trećoj mobilnosti u sklopu projekta, a dvije grupe učenika već su boravile u Njemačkoj u ožujku i travnju ove godine. Tako su učenici u suradnji s Hrvatskim gospodarskim savezom (KVWD) dobili priliku, kroz rad u graditeljskim tvrtkama, razvijati svoje sposobnosti i znanje u praktičnoj primjeni teorijskog znanja, upoznavali se s načinima organizacije rada i novim alatima, ali i tehnologijama u svojoj struci.

Učenici se na ovaj način upoznaju novim radnim etikama, novim strojevima, alatima i tehnikama, prilagođavaju novom okruženju, a dio mobilnosti odnosi se i na kulturno upoznavanje grada i okolice u kojima borave.

Kako je već spomenuto, tjedan dana u sklopu projekta na „jobshadowingu'' boravio je i nastavnik graditeljske skupine predmeta, voditelj graditeljskog učilišta škole Željko Rod. Profesor Rod je promatrao rad u obrazovnim centrima u Frankfurtu i razmjenjivao iskustva s kolegama u Službenom institutu za ispitivanje materijala AMPA na Sveučilištu u Kasselu.Također, u okviru praćenja rada posjetio je i tvrtke u kojima su učenici obavljaju stručnu praksu.

Projekt ide dalje, a sljedeći krajem studenog u Njemačku odlaze fizioterapeutski tehničara i medicinske sestre opće njege.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA