LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Diploma u ruci

U Zadru održana promocija za čak 186 magistrica i magistara

Diplomanti su poslani u svijet uz poruke ohrabrenja i savjete da se ne prepuste razočaranju i negativnostima, već da se uhvate u koštac s problemima i ostanu pribrani.

Diplomanti su poslani u svijet uz poruke ohrabrenja i savjete da se ne prepuste razočaranju i negativnostima, već da se uhvate u koštac s problemima i ostanu pribrani.

 U Zadru je promovirano 186 magistra i magistrica u dvije odvojene promocije, a osim diplome, diplomanti sa sobom nose vrijedno iskustvo rada, volontiranja, sudjelovanja u sveučilišnim projektima, sportskih natjecanja i slično.
 

Uzmite odgovorno život u svoje ruke. Ne dajte se zaraziti opozicijskim prkosnim činom i vjerom da je izvan naših granica sve ljepše i da je tuđe bolje. Ne postanite uznici društvene deprimiranosti i negativnosti. Želim vam da svom životu pridajete značenje jakih i zrelih osoba koje će se znati i moći othrvati problemima ne prepustivši se splavi razočarenja, nego hvatanja u koštac poduzetnim duhom, pribranošću i razboritošću. Želim vam da diplome ponesete sa sobom kao oni koji će osjećaj vlastite i zaslužene vrijednosti znati nositi birajući u životu i teže puteve. – rekla je zadarska rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, a prenio Universitas.


Rektorica Vican nazvala je diplomante cyber generacijom koja ima cijeli svijet na dlanu te im je udijelila nekoliko savjeta za budućnost.
 

Ako samo jedan sat ukradete za sebe same da se podsjetite da čovjek nije dvonožna mješina s dva oka i dva uha, nego daleko više od toga, jačat ćete vlastite snage i osjećaje. Osvješćivat ćete ono što čovjeka čini čovjekom, a to su vrline. Vrline su karakterna gravura koja proizlazi iz najviših društveno-kulturnih vrijednosti. Čovjek se učvršćuje izgradnjom duha kroz sva osjetila. Radite na svojoj unutarnjoj potpunosti. Samo tako ćete se oduprijeti onima koji vam žele ubrizgati osjećaj manje vrijednosti, upinjući se u uvjeravanju da s diplomom ne možete puno postići u životu. Želim vam da budete neumorni u prakticiranju razgovora i ljubavi, jer razgovor čisti sve misli. – ispričala je rektorica Vican prema Universitasu.


Svečanu dodjelu diploma u glazbenom dijelu uveličali su Tajna Zorica, Dražen Habuš i Marino Perović koji su uz hrvatsku himnu i Gaudeamus igitur izveli jazz standard Sunny.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA