LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europsko inženjersko natjecanje

U tijeku prijave za studentsko natjecanje EBEC; finalisti putuju u Varšavu

Do 26. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje na najvećem europskom inženjerskom studentskom natjecanju. Na lokalnoj će se razini održati na zagrebačkom FER-u, nastavlja se u Erlangenu, a finale je pak predviđeno u Varšavi.

Do 26. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje na najvećem europskom inženjerskom studentskom natjecanju. Na lokalnoj će se razini održati na zagrebačkom FER-u, nastavlja se u Erlangenu, a finale je pak predviđeno u Varšavi.

Studentska udruga BEST Zagreb i ove godine organizira najveće europsko inženjersko studentsko natjecanje – European BEST Engineering Competition (EBEC). Ono se održava u 31 državi na području Europe, a cilj mu je potaknuti studente da pokažu svoje vještine i kreativnost u dvjema kategorijama: Case Study i Team Design.

EBEC se održava na tri razine – lokalnoj, regionalnoj i finalnoj. Pobjednici lokalne razine nastavljaju natjecanje na jednoj od 15 regionalnih, a 30 najboljih timova u Europi svoje vještine mogu pokazati na finalnoj razini u Varšavi. Ovogodišnja lokalna razina natjecanja ponovno će se održati u Zagrebu, i to 3. i 4. prosinca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), a pobjednički timovi natjecat će se na regionalnoj razini u Erlangenu.

U kategoriji Case Study natjecatelji proučavaju problem iz djelatnosti tvrtke (tehnologija ili menadžment) i rješavaju ga, a pritom su vremenski ograničeni. Nakon proučavanja iznose načine i metode rada te zaključke i rješenja zadanog slučaja. U kategoriji Team Design natjecatelji uporabom svojih znanja, vještina i kreativnosti od danih materijala konstruiraju rješenje zadanog problema. Drugim riječima, timovi osmišljavaju funkcionalnu maketu koja samostalno izvršava unaprijed određenu radnju u zadanom vremenskom periodu.

Vanjski suradnici osmišljavaju problem zajedno s BEST-ovim Topic timom, no imaju i mogućnost zadati stvarni problem kojim se bave te osigurati željene materijale za ispunjavanje zadatka. Njima se također pruža mogućnost sudjelovanja u žiriju koji će odlučivati o pobjedniku, a koji će pristupiti regionalnoj razini.

Prijave za natjecanje započele su 4. studenog, a traju do 26. studenog. Vrše se na poveznici.

Ove će se godine prvi put u sklopu EBEC-a u prostorijama zagrebačkog Studentskog centra održati Career Day. Zakazan je za 25. studenog, a cilj mu je studente približiti njihovim budućim poslodavcima te ih bolje upoznati s poslovima koje će nakon završetka fakulteta obavljati.

FOTO: WIKIPEDIA.ORG