LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
JEDNAKOST I MOGUĆNOSTI

U Splitu je predstavljen Vodič za studente s invaliditetom: 'To je prvi nacionalni projekt ovakve vrste'

Vodič za studente s invaliditetom je prvi nacionalni projekt ovakve vrste. Dostupan je za 7 hrvatskih sveučilišta te Sveučilište u Mostaru,

Vodič za studente s invaliditetom je prvi nacionalni projekt ovakve vrste. Dostupan je za 7 hrvatskih sveučilišta te Sveučilište u Mostaru,

Izazovi u studiranju za osobe s invaliditetom su premostivi uz pravovaljanu podršku, a upravo na temu studiranja OSI u ponedjeljak je u Splitu predstavljen Vodič za studente s invaliditetom. Naime, riječ je o rezultatu zajedničke inicijative Hrvatskog studentskog zbora, Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu i Udruge Liberato iz Splita, uz podršku Koordinacije pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju.

Otvorite vrata jednakosti i mogućnosti za sve studente s invaliditetom. Predstavljamo vam vodič koji će im pružiti potrebnu podršku i smjernice za uspješno visoko obrazovanje. Vodič za studente s invaliditetom je prvi nacionalni projekt ovakve vrste. Cilj nam je osigurati jednak pristup obrazovanju i olakšati put studentima s invaliditetom u visokoškolskom sustavu, kazali su iz Udruge Liberato, piše Inportal.

Vodič okupnja niz savjeta i smjernica, međutim naglašava se da su sve informacije informativnog karaktera. Razglog je jasan, svaki studenti pa i student s invaliditetom suočava se s jednistvenim izazovima i potrebama.

Vodič je dostupan za 7 hrvatskih sveučilišta te Sveučilište u Mostaru, a može mu se pristupiti na linku ovdje.
FOTO: PIXABAY, STUDENTSKI.HR VIA CANVA