LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Solidarnost - studenti studentima”

U Rijeci se osamostaljuje Fakultet dentalne medicine, a u planu je i izgradnja novog domskog paviljona

Senat Sveučilišta u Rijeci odobrio je osnivanje nove sastavnice i novi model financiranja novih smještajnih kapaciteta za studente.

Senat Sveučilišta u Rijeci odobrio je osnivanje nove sastavnice i novi model financiranja novih smještajnih kapaciteta za studente.

23. srpnja 2019. godine održana je 32. sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci na kojoj su donesene odluke koje će značajno utjecati na kvalitetu studiranja i studentskog života: dentalnu medicinu studenti će odsad izučavati na samostalnom fakultetu, a u planu je i gradnja novoga paviljona namijenjenog stanovanju studenata.

Sveučilište u Rijeci postat će bogatije za još jednu sastavnicu, Fakultet dentalne medicine. Studij dentalne medicine do ove je odluke djelovao u sklopu riječkog Medicinskog fakulteta, a ono što slijedi je potpisivanje ugovora o razdruživanju te dvije ustanove. Za vršiteljicu dužnosti dekanice novoosnovanog fakulteta izabrana je prof. dr. Sonja Pezelj-Ribarić, dosadadašnja prodekanica studija dentalne medicine.

Senat je usvojio i novi model sufinanciranja izgradnje paviljona Solidarnost - studenti studentima u sklopu riječkog Kampusa. Prema izmijenjenom modelu izgradnja novih smještajnih kapaciteta za studente financirat će se iz studentskih i gotovinskih sredstava, čime se posve odustalo od financiranja kreditnim zaduživanjem.

Kako je za Novi List izjavila rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Snježana Prijić Samaržija, novi paviljon imat će 280 ležajeva, građevinska dozvola već je dobivena, a čeka se zatvaranje financijske konstrukcije. Ukupna vrijednost projekta je 43 milijuna kuna, a s predstavnicima Studentskog zbora dogovoreno je odvajanje dijela prihoda od upisnina za njegovo financiranje.

FOTO: PIXABAY