LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet u Rijeci

U Rijeci osnovana nova udruga – Udruga studenata anglistike „Slang"

I anglisti se aktiviraju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a 17. ožujka održavaju Dan irske kulture.

I anglisti se aktiviraju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a 17. ožujka održavaju Dan irske kulture.

Filozofski fakultet u Rijeci poznat je po studentskom aktivizmu.

U ovom trenutku na FFRI-ju aktivne su udruge sljedećih studentskih grupa: kroatista, povjesničara, filozofa, psihologa, pedagoga, kulturologa, pjevački zbor, germanisti se pasiviziraju, povjesničari umjetnosti ne znaju bi li klub ili udrugu, a „Agoru" čine većinom filozofi.

Potaknuti tim primjerom, i anglisti su odlučili osnovati Udrugu. Izborna skupština udruge „Slang" održana je 20.11.2014. Predsjednik Udruge je Neven Matas, potpredsjednica je Mirna Pičuljan, a tajnica Maja Bulatović. Uduga je novoosnovana, no trenutno broji više od 20 aktivnih članova.

Neke od djelatnosti kojima se Udruga bavi ili će se baviti su: okupljanje studenata engleskog jezika i književnosti iz čitave regije, poticanje znanstveno-istraživačkog rada i strukovnog usavršavanja članova Udruge, promicanje i unapređenje struke organizacijom radionica, predavanja, rasprava, sastanaka, stručnih skupova i drugih aktivnosti, izdavanje knjiga i časopisa iz područja svoje djelatnosti, ostvarivanje suradnje s ostalim studentskim organizacijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Udruga je u prosincu 2014. započela s mjesečnim održavanjem filmskih večeri, rasprava i neformalnih druženja.

Na Dan Sv. Patrika, 17. ožujka 2015., Udruga će na Filozofskom fakultetu održati Dan irske kulture. Udruga će surađivati s Udrugom studenata kroatistike „Idiom″ i drugim udrugama. Učlaniti se mogu bivši i sadašnji studenti Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Udruzi želimo puno novih članova te kvalitetnih projekata i druženja!