LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Informacije o studiranju

U Požegi održan 23. Susret studenata i maturanata: Gimnazijalci dobili odgovore na ključna pitanja vezana uz studiranje

Predavači su tijekom izlaganja podijelili vlastita iskustva studiranja, ali i onoga što se direktno veže uz studentski život izvan mjesta stanovanja.

Predavači su tijekom izlaganja podijelili vlastita iskustva studiranja, ali i onoga što se direktno veže uz studentski život izvan mjesta stanovanja.

Više od 70 studenata s raznih fakulteta održalo je informativno predavanje za sve maturante požeške Gimnazije. Riječ je 23. Susretu studenata i maturanata koji se, nakon dvije godine online okruženja, ponovno vratio u prostore Gimnazije u Požegi.

Susret je otvoren predstavljanjem i opisom studijskih programa koje studenti pohađaju u raznim gradovima diljem Lijepe Naše. Pri tome, studenti su se prisjetili svojih iskustava polaganja mature, priprema za prijemni ispit, odnosno samih upisa na željenje fakultete.

Bilo je puno govora o pripremama za samu maturu (plaćenima ili besplatnima). Studenti ističu kako je vrlo bitno iskoristiti pruženu priliku koju nudi naša Gimnazija. Mnogi profesori naše škole vode pripreme za maturu iz raznih predmeta, a, po izjavama studenata, takve pripreme su u većini slučajeva puno kvalitetnije nego one plaćene. Naravno, potaknuli su maturante i na samostalno pripremanje i uputili ih na važnost ponavljanja gradiva prije samih priprema - rekao je jedan od prisutnih maturanata.

Osim samog procesa studiranja, predavači su podijelili korisne informacije vezane uz troškove smještaja i studentskog života te su predstavljene i razne mogućnosti putovanja vezane uz brojne Erasmus programe.

Prvenstveno sam došla ovdje jer, kada sam ja bila maturantica, nije bilo nikoga s veterine da me uputi i da korisne informacije. Mislim da je bitnije pronaći fakultet koji vam se sviđa nego brinuti se o studentskom život jer ćete se snaći, svatko se snađe - istaknula je Hana Musil, jedna od brojnih studenata koji su posjetili Gimnaziju u Požegi.

FOTO: LANA RADOŠIĆ