LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski poslovi

U ovom hrvatskom gradu prošle je godine radilo skoro dvije tisuće studenata!

Velik broj studenata odlučio se na sezonski posao u ovom poznatom gradu.

Velik broj studenata odlučio se na sezonski posao u ovom poznatom gradu.

Studenti su u 2023. godini imali mogućnost rada uz posredovanje student servisa Studentskog centra u Dubrovniku, a tu priliku iskoristilo je ukupno 1700 redovnih studenata. Ako u taj broj uvrstimo maturante u postupku upisa na fakultet i izvanredne studente koji imaju pravo rada preko studentskog servisa ako nisu u radnom odnosu, brojka doseže do ukupno 1900 studenata koji su radili u Dubrovniku, piše Dalmatinski portal.
 


VEZANO: Financijski stres: što se događa vašem tijelu kad brinete zbog novca?


 

via GIPHY

 

Važan značaj studenata

 

Studenti koji rade u Dubrovniku imaju važnu ulogu u dubrovačkom turizmu. Također, često zauzimaju radna mjesta u djelatnostima u kojima manjka radne snage, a poslodavci ih rado uzimaju za radnike jer poznaju jezik, kulturu i običaje.

Marko Asić, voditelj student servisa Studentskog centra u Dubrovniku, komentira da su studenti najviše zaposleni u različitim područjima turizma.

 

Broj studenata

 

Najviše studenata koji rade u Dubrovniku, njih oko 60 posto, dolazi iz područja Dubrovnika, a ostalih 40 posto iz drugih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije i ostalih dijelova Hrvatske.

 

Studentska satnica


Prosječna satnica studenata koji su prošle godine radili u Dubrovniku iznosila je 6,08 eura što je više od propisane minimalne studentske satnice koja trenutno iznosi 5,25 eura.
FOTO: FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA