LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ESN Osijek

U Osijeku se organizira Motivational Coffee Meeting

Erasmus studentska mreža Osijek u srijedu, 17. studenoga, s početkom u 17 sati organizira Motivational Coffee Meeting.

Erasmus studentska mreža Osijek u srijedu, 17. studenoga, s početkom u 17 sati organizira Motivational Coffee Meeting.

Erasmus studentska mreža Osijek u srijedu, 17. studenoga, s početkom u 17 sati organizira Motivational Coffee Meeting, događaj koji za cilj ima pružanje podrške studentima u svladavanju akademskih ili poslovnih poteškoća u svrhu poboljšanja učinkovitosti studiranja. Pod epidemiološkim će se mjerama u Staroj pekari sudionici upoznati s važnosti kvalitetnog iskorištavanja vremena i mogućnosti proaktivnoga djelovanja tijekom studiranja, kao i otkriti čari volonterskoga iskustva iz prve ruke.

Mnogim studentima, odnosno mladima nedostaje motivacije, opterećeni su pa im manjka samopouzdanja ili ustrajnosti u nekom trenutku studiranja ili privatnog života. Tako će Tina Kristina Katava, predstavnica Savjeta mladih Grada Osijeka, upoznati prisutne s mogućnostima koje se nude mladima u Osječko-baranjskoj županiji te koliko se radi na aktivnom razvoju programa za mlade.

Na nju se nadovezuje udruga IAESTE koja za studente osječkog sveučilišta organizira i provodi pripreme studenata za odlazak ili dolazak na stručnu praksu, a pritom organizira raznovrsne radionice i seminare kojima podupiru razvoj stručnosti studenata. Udruga PLANTaža potiče održiv način života i mlade na razvijanje vlastitih ideja i programa kojima će, potom, utjecati na društvene promjene.

Koliko je važno zauzeti samouvjeren stav prilikom intervjua za posao ili ostaviti dobar dojam otkrit će Tomislav Levak, predavač na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, a udruga AIESEC potaknut će sudionike na angažman i poduzetništvo koje se u studenata razvija već tijekom studiranja, dok će Boris Rauš, jedan od osnivača tvrtke Bamboo Lab, ispričati koliko mu je upravo poduzetništvo pomoglo u osnivanju vlastite tvrtke i što ga motivira za napredovanje.

Događaj će zatvoriti organizatori – ESN Osijek koji će napomenuti koliku ulogu u samorazvoju igra zajednica: kako raditi i skladno funkcionirati u timu te što za pojedinca znači volontersko iskustvo; ono se ipak ne svodi samo na broj sati. Osim prepoznavanja programa mobilnosti kao snažnog alata za osobni i profesionalni rast, ESN pruža mogućnosti za samorazvoj volontera organiziranjem radionica i treninga na kojima mogu steći i razviti svoje vještine. Nakon toga koriste te novostečene vještine kako bi unaprijedili svoju lokalnu zajednicu, kao i stvorili dodatne prilike za učenje za svoje međunarodne studente i studente na razmjeni. Upravo je to problematika koja će se razrješavati serijom ovakvih inicijativa.
FOTO: ESN OSIJEK