LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

U Dubrovniku predstavljen projekt od interesa za istraživače iz različitih područja

Na Sveučilištu u Dubrovniku javno se predstavlja projekt pod nazivom „Upravljanje i redukcija modela za evolucijske i podacima vođene probleme“.

Na Sveučilištu u Dubrovniku javno se predstavlja projekt pod nazivom „Upravljanje i redukcija modela za evolucijske i podacima vođene probleme“.

Javno predstavljanje projekta „Upravljanje i redukcija modela za evolucijske i podacima vođene probleme“ Hrvatske zaklade za znanost, održat će se u četvrtak, 11. travnja u 10 sati. Voditelj projekta, prof. dr. sc. Martin Lazar s Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, predstavit će projekt na adresi Ćira Carića 4.

 

Predstavljanju će se priključiti i P. Benner (Max Planck Institute for Dynamics of Complex Technical Systems, Magdeburg); I. Nakić, L. Grubišić (Matematički odsjek PMF-a Sveučilišta u Zagrebu); N. Truhar (Fakultet primijenjene matematike i informatike Sveučilišta u Osijeku); L. Marohnić (Tehničko veleučilište Zagreb); M. Vlašić, M. Lazar (Odjel za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku). Samo predstavljanje održat će se na engleskom jeziku.
 

Podsjetimo, novi znanstveno-istraživački projekt pod vodstvom prof. dr. sc. Martina Lazara započeo je na Sveučilištu u Dubrovniku 6. veljače 2024. godine. Projekt se bavi optimizacijom i upravljanjem s novom metodologijom i ciljevima, uključujući istraživanje numeričkih metoda s naglaskom na podatkovno vođene algoritme. Očekivani rezultati projekta bit će od interesa za istraživače iz različitih područja, uključujući teoriju upravljanja, matematičku analizu, numeričku linearu algebru te građevinske i strojarske inženjere. Projekt je financiran iz sredstava Hrvatske zaklade za znanost u iznosu od 168.000,00 eura, a trajat će od 1. veljače 2024. do 31. siječnja 2028. godine.

 

FOTO: PIXABAY