LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

TVZ Mc2 Demo: Studentska rješenja testirali osnovnoškolci

Prvo formalnosti i ocjenjivanje, a kasnije druženje i pokloni za goste – tako je izgledao TVZ Mc2 Demo koji je iznjedrio 10 finalista.

Prvo formalnosti i ocjenjivanje, a kasnije druženje i pokloni za goste – tako je izgledao TVZ Mc2 Demo koji je iznjedrio 10 finalista.

Petak, 25. svibnja, nije bio nimalo tipičan na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Naime, na taj dan održan je TVZ Mc2 Demo na kojem su učenici razredne nastave iz OŠ Trnjanska i OŠ Bukovac zajedno sa svojim nastavnicima testirali demo rješenja natjecatelja TVZ Mc2 natjecanja. 

Od ranoga jutra predstavnici 19 timova okupili su se u Vijećnici Tehničkog veleučilišta u Zagrebu kako bi pripremili i instalirali svoja rješenja na prijenosna računala, tablete i mobitele te obavili konačne provjere prije dolaska najmlađih sudaca TVZ Mc2 natjecanja. Prva na redu bila je OŠ Trnjanska, a maleni suci odmah su se bacili na posao i zajedno sa svojim nastavnicama prošli kroz sva rješenja, nakon čega im je ostalo i dovoljno vremena za druženje s natjecateljima i organizatorima. Osim rješenjima natjecatelja, suci su posebno bili oduševljeni TVZ Mc2 majicama i rasporedima sati koji će im pomoći uskladiti školske i sudačke obaveze.

Nakon prvog druženja, natjecatelji su jedva čekali iduće školarce, a tada je na scenu stupila OŠ Bukovac. Slična atmosfera kao i u ranijem terminu; prvo formalnosti i ocjenjivanje, a kasnije druženje i pokloni za goste. Na koncu su obje škole izrazile svoje oduševljenje ovakvim pristupom natjecanju te su poželjele sudjelovati i sljedeće godine, a natjecatelji su, s druge strane, uživo vidjeli kome će rješenja služiti te dobili uvid u to što i kako još ispraviti ili promijeniti.

Nakon zaključenog eventa, skupile su se ocjene školaraca i njihovih nastavnica te je TVZ Mc2 organizacijski tim sjeo i prošao kroz sva rješenja zasebno i dao svoje ocjene. Tako je na kraju dobiveno deset finalista koji imaju još nekoliko dana za dovršiti i usavršiti svoja rješenja:

  • Apocalypstic (Interaktivne mentalne mape)
  • asdf (MathPath)
  • Cvrčak (Kvizomatika)
  • Dude, where’s my char? (Alen) (SmartUp!)
  • Dude, where’s my char? (Jelena) (SmartUp!)
  • Easier Said Than Run (MathHunter)
  • Electrified (Ardu The Kid)
  • Mucak&Dujić (WebAplikacija)
  • Radius Graphics (Priroda i društvo za 3. razred – Pojmovnik)
  • TimTim (Čovječe, nauči se!)

Finale se održava 8. lipnja od 18:30 u Ministarstvu znanosti i obrazovanja kada će natjecatelji pred tvrtkama-partnerima prezentirati svoja konačna rješenja. Po završetku prezentiranja okupljeni partneri natjecanja odlučit će o ovogodišnjem pobjedniku.

FOTO: TVZ