LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Selidba u ljetnom semestru

Tri fakulteta na Maksimiru: studenti će slušati predavanja u prostoru ispod sjeverne tribine maksimirskog stadiona

Nešto više od 3000 studenata od ljetnog će semestra pohađati nastavu na stadionu.

Nešto više od 3000 studenata od ljetnog će semestra pohađati nastavu na stadionu.

Ispod sjeverne tribine Dinamova stadiona uskoro bi se mogle naći prostorije nekoliko zagrebačkih fakulteta. Kako doznaje Jutarnji list, prva tri kata sjeverne zgrade maksimirskog stadiona, trenutno prazna i bez funkcije, do ožujka bi trebali popuniti studenti zagrebačkog Građevinskog fakulteta, Geodezije i Arhitektonskog fakulteta.
 
VEZANO: Fakultet seli u CineStar: studenti Prava imat će predavanja u kinodvoranama

Za Jutarnji je to potvrdio dekan Građevinskog fakulteta Stjepan Lakušić.

– Još nije ništa realizirano, ali izgledno je da ćemo se tamo preseliti do ožujka. To je privremeno rješenje dok traju radovi na obnovi naše matične zgrade. Bude li sve išlo prema planu, u Maksimiru bismo trebali biti godinu dana, a onda se vratiti – kaže dekan Lakušić.

O takvom rješenju Fakultet se dogovorio s Gradom Zagrebom. Inicijator te selidbe dekan je Arhitektonskog fakulteta Bojan Baletić. Jutarnjem je dekan rekao da su razmatrali različite opcije, ali se zgrada stadiona pokazala kao najbolje rješenje.

Prema informacijama dobivenima iz Gradskog ureda za sport, zgrada ispod sjeverne tribine koja gleda na Maksimirsku cestu nije dio cjeline Dinamova stadiona koji je u zakupu do 2030. godine.
– Imamo načelnu suglasnost Grada i Ministarstva obrazovanja, a ako to realiziramo, bit će potrebno napraviti sitne prenamjene kako bi se tamo mogla održavati predavanja – kaže Baletić za Jutarnji.
Prema sadašnjoj situaciji, u prizemlju i na prvom katu bili bi prostori Građevinskog i Geodetskog fakulteta, a na drugom i trećem katu prostorije Arhitektonskog fakulteta, zbornice i crtaonice. Ukupno bi zgrada trebala primiti nešto više od 3000 studenata.
FOTO: UNSPLASH