LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FINANCIJSKA POTPORA

Treći krug dodjele STEM stipendija: 479 stipendija namijenjeno nastavničkim studijima

Poznate su rang liste za studente STEM nastavničkih studija koji će nastaviti dobivati stipendiju, studente koji će je tek dobiti te liste prema razini i godini studija svih prijavljenih studenata.

Poznate su rang liste za studente STEM nastavničkih studija koji će nastaviti dobivati stipendiju, studente koji će je tek dobiti te liste prema razini i godini studija svih prijavljenih studenata.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je treći krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2023./2024. Studentima će se sveukupno dodijeliti 1365 državnih stipendija, a rok za prihvaćanje iste je 9. veljače 2024. godine do 14 sati.

Studenti koji su se prijavili za državnu STEM stipendiju mogu provjeriti jesu li ostvarili pravo na nju putem ove poveznice. Svoje mjesto na rang listi možete potražiti i upisivanjem jedinstvene identifikacijske oznake koju ste dobili prijavom na Javni poziv.

Također, stipendije su namijenjene ne samo hrvatskim državljanima već i studentima u redovitom statusu koji su državljani države članice Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije.
 

Najviše stipendija za nastavničke studije

 

Za redovne studente upisane na STEM nastavničke studije koji imaju dopusnicu za izvođenje studija za nastavnički smjer i studiji nastavničkog smjera informatike kojima se stječe akademski naziv magistar edukacije informatike, namijenjeno je 479 stipendija.

Najveći postotak sredstava, 40 posto ili 354 stipendije namijenjen je studentima viših godina prijediplomskog studija i druge godine stručnog kratkog studija. Studenti prve godine prijediplomskog, integriranog prijediplomskog i diplomskog te stručnog kratkog studija dobit će 265 stipendija, odnosno 30 posto sredstava.
 

Najmanje stipendija studentima ovih razina studija


Najmanji postotak sredstava, 10 posto ili 89 stipendija namijenjeno je za studente više godine integriranog prijediplomskog i diplomskog studija te za studente prve godine diplomskog studija.        

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA