LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
nejasne okolnosti

Tragedija na Sveučilištu Nevada u Las Vegasu: troje mrtvih u pucnjavi na kampusu

Policija je primila dojavu o pucnjavi na kampusu, nakon čega su odmah reagirali i suočili se s osumnjičenikom.

Policija je primila dojavu o pucnjavi na kampusu, nakon čega su odmah reagirali i suočili se s osumnjičenikom.

U srijedu se dogodila pucnjava na glavnom kampusu Sveučilišta Nevada u Las Vegasu, koja je rezultirala s najmanje tri smrti prije nego što je osumnjičenik pronađen mrtav. Detalji su još uvijek nedefinirani, a jasnoću u ovom trenutku otežava pitanje je li osumnjičenik ustrijeljen od strane policije ili je počinio samoubojstvo, piše Hina.
 

Službeni detalji i dalje neotkirveni


Policija je primila dojavu o pucnjavi na kampusu, nakon čega su odmah reagirali i suočili se s osumnjičenikom. Adam Garcia, glasnogovornik sveučilišne policije, potvrdio je da je osumnjičenik mrtav, no nisu otkriveni dodatni detalji o okolnostima njegove smrti. Šerif Kevin McMahill iz gradske policije Las Vegasa izjavio je da trenutno nema prijetnje zajednici, ali su iz opreza zatvoreni glavni UNLV kampus i druge podružnice sveučilišta.
 


VEZANO: Trojica palestinskih studenata ozlijeđena u pucnjavi u SAD-u



Vincent Perez, profesor na školi, opisao je dramatičnu situaciju u intervjuu za MSNBC.
 

„Čuo sam sedam, osam pucnjeva, jedan za drugim, glasno i jako glasno. Čim smo to čuli, otrčali smo natrag unutra i shvatili smo da je ovo prava pucnjava, i da je u kampusu aktivan strijelac", rekao je Perez.


UNLV kampus smješten je manje od dvije milje istočno od Las Vegas Stripa, a ima oko 25.000 studenata i 8.000 postdiplomaca i doktoranata. Iako se situacija čini stabiliziranom, policija i dalje pretražuje svaku zgradu na kampusu kako bi bila sigurna da nema dodatnih žrtava.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA