LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rat u Ukrajini

Sveučilište u Zagrebu službeno izrazilo potporu Ukrajini

Ukrajinske studentice i studenti koji su se u izbjeglištvu zatekli u Hrvatskoj trebali bi moći nastaviti studije ovdje.

Ukrajinske studentice i studenti koji su se u izbjeglištvu zatekli u Hrvatskoj trebali bi moći nastaviti studije ovdje.

Sveučilište u Zagrebu na svojim stranicama napisalo je izraz potpore ukrajinskim studenticama i studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju te kompletnom ukrajinskom obrazovnom i znanstvenom sustavu.

Izjavili su kako se solidariziraju s obiteljima, prijateljima i sunarodnjacima članova akademske zajednice, kao i svima koji su se zatekli u stradanjima na tom području proteklih dana.

― Kao institucija koja njeguje europske vrijednosti i razvija moderno, demokratsko, multikulturno i slobodno društvo, Sveučilište u Zagrebu s posebnom pozornošću i velikom tugom prati zbivanja u Ukrajini te se nada pronalasku mirnoga rješenja koje će dovesti do okončanja teškoga stradavanja i rata. Ukrajina je među prvim zemljama koje su priznale Republiku Hrvatsku još prije više od 30 godina, kada smo i sami prolazili kroz teško razdoblje s neizvjesnom budućnošću. Time je omogućila i našem Sveučilištu da djeluje autonomno u okviru Republike Hrvatske. ― napisalo je Sveučilište na službenoj stranici.

Dodali su kako će poduzeti sve potrebne mjere pomoći ukrajinskim studentima,  te je tako data preporuka sastavnicama da se studentima koji su izbjegli u Hrvatsku uvjetno omougući nastavak studija u Zagrebu.
FOTO: UNSPLASH