LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodno rangiranje

Sveučilište u Zagrebu ostvarilo svoj najbolji rezultat ikad!

Prvih pet mjesta zauzela su sveučilišta Harvard, Stanford, University College London, Oxford i Toronto.

Prvih pet mjesta zauzela su sveučilišta Harvard, Stanford, University College London, Oxford i Toronto.

Međunarodno rangiranje Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities ili NTU Rankings, znači veliki uspjeh za zagrebačko Sveučilište. Rang listu još od 2007. objavljuje najprestižnije tajvansko sveučilište National Taiwan University.


Kako je rangirano Sveučilište u Zagrebu?

 

Sveučilište u Zagrebu našlo se u kategoriji od 501. do 550. mjesta od ukupno 1044 rangiranih institucija što je najbolji rezultat dosad. Prvih deset mjesta zauzela su američka, britanska i kanadska sveučilišta, a prvih pet su Harvard, Stanford, University College London, Oxford i Toronto.

Rezultati su objavljeni za 1000 najbolje rangiranih svjetskih sveučilišta po znanstvenim poljima u disciplinama. Najbolje mjesto ostvareno je u poljoprivredi (301.-350. mjesto) i poljoprivrednim znanostima (101. mjesto). Po znanstvenim poljima uspješne su i medicina (401.-500. mjesto) i znanosti o životu (401.-500. mjesto). Najbolje rangirane discipline nakon poljoprivrednih znanosti su znanost o svemiru (249. mjesto), matematika (257. mjesto), znanost o biljkama i životinjama (268. mjesto) i strojarstvo (295. mjesto).
 

Kriteriji 
 

Rangiranje je bazirano na osam različitih indikatora koji predstavljaju tri različita kriterija uspješnosti znanstvenoga rada: istraživačka produktivnost, istraživački učinak i istraživačka izvrsnost.

Ovaj uspjeh Sveučilišta u Zagrebu potvrđuje njegov napredak, razvoj i međunarodnu prepoznatost.

Više informacija pogledajte na poveznici.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA