LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mobilnost studenata

Sveučilište u Splitu i studentima s manjim prosjekom omogućuje prijavu na Erasmus+

Do 28. veljače traju prijave za Erasmus+. Splitski studenti mogu se prijaviti i ako su u statusu izvanrednih te čak ako imaju prosjek 2,75.

Do 28. veljače traju prijave za Erasmus+. Splitski studenti mogu se prijaviti i ako su u statusu izvanrednih te čak ako imaju prosjek 2,75.

Sveučilište u Splitu objavilo je natječaj za Erasmus+ program, razmjenu studenata u svrhu studija u akademskoj godini 2018/2019. 

Napomena je da se za program mogu prijaviti samo studenti sa Sveučilišta u Splitu koji su u trenutku odlaska na razmjenu upisani u najmanje drugu godinu preddiplomskog (ili integriranog) ili stručnog studija, prvu godinu diplomskog studija ili prvu godinu poslijediplomskog studija. Na natječaj se mogu prijaviti i izvanredni studenti uz uvjet da za vrijeme razmjene pohađaju redovni studij u punom vremenu.

Program je prilagođen većini studenata, a to se očituje u činjenici da se na natječaj mogu prijaviti studenti čiji je prosjek ocjena u prošloj akademskoj godini bio najmanje 3,00. Ukoliko postoje studenti prosjeka nižeg od 3,0, ali nikako nižim od 2,75, bit će potrebno dostaviti dvije preporuke profesora.

Tijekom studija studenti imaju pravo na financijsku potporu 12 mjeseci na svakoj razini studija. Ovo ne vrijedi u slučaju da studenti već primaju sredstva iz Europske unije. Pod dvostrukim financiranjem ne smatraju se nacionalne, lokalne ili druge stipendije koje se inače dodjeljuju studentima za redovan studij.

Studenti s posebnim potrebama imaju pravo zatražiti dodatnu financijsku potporu. Isto vrijedi i za studente slabijeg socioekonomskog stanja koji imaju pravo na 200 eura potpore mjesečno.

Rok za prijavu je 28. veljače 2018.

Potrebna dokumentacija

1. Prijavni obrazac ispravno elektronski ispuniti i ručno potpisati

2. Životopis na engleskom jeziku (na Europass CV obrascu na engleskom jeziku; obrazac dostupan u vezanim dokumentima natječaja)

3. Prijepis dosadašnjih ocjena i ostvarenih ECTS bodova ovjeren u referadi matične sastavnice na hrvatskom jeziku

4. Pismo motivacije na engleskom jeziku (do 300 riječi), vlastoručno potpisano

5. Dokaz o znanju stranog jezika (potvrda škole stranih jezika ukoliko je student posjeduje ili potvrda koja je razvidna iz prijepisa ocjena ili svjedodžbi srednje škole). Napomena: studenti jezika ne prilažu ovu potvrdu.

Za više informacija o kriterijima koji obuhvaćaju različita Sveučilišta u Splitu, dokumentaciji i prijavama posjetite poveznicu

FOTO: DINKO VRANJIČIĆ/STUDENTSKI.HR