LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Sveučilište u Rijeci subvencionira smještaj studenata; moguće prijaviti se

Subvencionirat će se smještaj studentima slabijeg socioekonomskog statusa, a za tu je namjenu Sveučilište u Rijeci odvojilo 400 000 kuna iz svojeg proračuna.

Subvencionirat će se smještaj studentima slabijeg socioekonomskog statusa, a za tu je namjenu Sveučilište u Rijeci odvojilo 400 000 kuna iz svojeg proračuna.

U nastojanju da olakša studentima pristup visokom obrazovanju, Sveučilište u Rijeci subvencionirat će smještaj studentima slabijeg socioekonomskog statusa. 

U akademskoj godini 2021/2022. dodijelit će se najviše 378 stipendija koje će se isplaćivati semestralno za razdoblje od 1. rujna 2021. do 15. srpnja 2022. U proračunu Sveučilišta za takve je stipendije osigurano 400 000 kuna. 

– Pravo prijave imaju studenti Sveučilišta u Rijeci koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskom naselju TRSAT temeljem Natječaja za ostvarivanje prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova u akademskoj godini 2021/2022. (dalje u tekstu: Natječaj), a čiji ukupni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje ili jednako 65% proračunske osnovice (2161,90 kuna) te studenti čija obitelj koristi zajamčenu minimalnu naknadu (stalnu pomoć za uzdržavanje prema propisima o socijalnoj skrbi). – stoji u obavijesti Sveučilišta. 

Krajnji rok za podnošenje prijave je petak, 29. listopada 2021, do 16:00, a ostale su informacije dostupne na web-stranici Sveučilišta
FOTO: STUDENTSKI.HR