LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podrška sportskim i rekreativnim aktivnostima

Sveučilište u Rijeci otvara Centar za sport!

Osnivanje Centra za sport predstavlja iznimno važan korak za promicanje zdravlja u akademskoj zajednici.

Osnivanje Centra za sport predstavlja iznimno važan korak za promicanje zdravlja u akademskoj zajednici.

Odluka o osnivanju Centra za sport Sveučilišta u Rijeci prihvaćena je 22. rujna 2023. na 85. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci. Predstojnicom centra imenovana je prof. dr. sc. Marta Žuvić.
 

Djelatnosti Centra uključuju unaprjeđivanje studentskog standarda i pružanje usluga sustavne potpore studentima i djelatnicima Sveučilišta, prvenstveno u području sporta, rekreacije i očuvanja zdravlja kao i organizacija i koordinacija provedbe sportsko-rekreativnih programa u skladu sa Zakonom o sportu.  stoji na stranici Sveučilišta.

 

Osnivanje Centra za sport s ciljem podrške sportskim i rekreativnim aktivnostima, kao i očuvanja fizičkog i psihičkog zdravlja studenata i djelatnika predstavlja iznimno važan korak za promicanje zdravlja u akademskoj zajednici. Evo nekoliko ključnih razloga za osnivanje centra:

Promocija zdravlja: Centar za sport ima cilj promovirati tjelesnu aktivnost kao ključni element zdravog života. Redovita tjelovježba može poboljšati fizičko zdravlje, smanjiti rizik od kroničnih bolesti i doprinijeti boljem mentalnom zdravlju.

Podrška studentima sportašima: Kroz pružanje podrške studentima sportašima, Centar im omogućuje da usklađuju sportske obaveze s akademskim te da razvijaju sportske vještine i postignu najbolje rezultate na sportskim natjecanjima.

Razvoj dvostrukih karijera: Fokus na razvoju dvostrukih karijera znači da Centar pomaže studentima da istovremeno rade na akademskom i sportskom uspjehu što je ključno za njihovu buduću karijeru i zapošljavanje.

Inkluzivnost: Povećanje broja usluga dostupnih ranjivim skupinama studenata osigurava da svi imaju pristup tjelesnoj aktivnosti i sportskim resursima bez obzira na svoje osobne izazove ili prepreke.
 
Edukacija o zdravoj prehrani i kretanju: Edukacijski programi o važnosti zdrave prehrane i kretanja pomažu informirati studente i djelatnike o tome kako pravilno brinuti o svojem tijelu i zdravlju.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA