LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Sveučilište u Rijeci dodijelilo nagrade najuspješnijim studentima s invaliditetom

Lana Jovanović i Moris Zorica, polaznici Sveučilišta u Rijeci, proglašeni su za najuspješnije studente s invaliditetom u akademskoj godini 2021./2022.

Lana Jovanović i Moris Zorica, polaznici Sveučilišta u Rijeci, proglašeni su za najuspješnije studente s invaliditetom u akademskoj godini 2021./2022.

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se još od 1992. obilježava svakog 3. prosinca u godini, Sveučilište u Rijeci održalo je svečanu dodjelu nagrada za najuspješnije studente s invaliditetom.

Za akademsku godinu 2021./2022. nagradu za najuspješniju studentici s invaliditetom odnijela je Lana Jovanović, a sve zahvaljujući ostvarenim akademskim uspjesima na preddiplomskom studiju hrvatskog jezika i književnosti kojeg Lana pohađa na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Nagrada za najuspješnijeg riječkog studenta s invaliditetom pripala je Morisu Zorici, inače polazniku integriranog studija Pravnog fakulteta na Sveučilištu u Rijeci.  

Lana je nagradu posvetila obitelji te svojim profesorima.

Oni su me motivirali i prenijeli mi ljubav prema znanju. Jedva čekam završiti fakultet, ne zato što mi ovdje nije dobro, nego zato što jedva čekam prenijeti ljubav i motivaciju na svoje učenike. Riječko Sveučilište svake godine ima sve više studenata s invaliditetom, a to je zato što Ured za studente motivira studente s invaliditetom. Želim izdvojiti i projekt vršnjačke potpore koji riječki Ured čini jedinstvenim i razlikuje riječko Sveučilište od drugih sveučilišta, poručila je Lana, prenosi Novi list.

FOTO: GOOGLE MAPS/SCREENSHOT