LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Sveučilište u Osijeku upisuje prvu generaciju studenata farmacije

Upis prve generacije studenata ovog integriranog studija farmacije od velikog je značaja za osječko sveučilište, ali i cijelu regiju jer osim na zagrebačkom Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, studij postoji još samo na Medicinskom fakultetu u Splitu i Rijeci.

Nova akademska godina donosi i novi studij na osječkom sveučilištu. Osnivači vjeruju kako će novi studij farmacije pridonijeti većoj konkurentnosti Sveučilišta.

Studij je rezultat suradnje Medicinskog fakulteta i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a proces akreditiranja studija bio je vrlo zahtjevan kako navode u Upravama fakulteta, piše Index.hr.


Velik interes za novi studij

 

Upis prve generacije studenata ovog integriranog studija farmacije od velikog je značaja za osječko sveučilište, ali i cijelu regiju jer osim na zagrebačkom Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu studij postoji još samo na Medicinskom fakultetu u Splitu i Rijeci.
 

Interes za studij farmacije je iznimno velik, a zbog malih upisnih kvota na spomenutim fakultetima velik broj učenika ne uspije se upisati, pa će se otvaranjem studija farmacije u Osijeku povećati broj upisanih studenata.  kaže dekan Medicinskog Fakulteta u Osijeku Ivica Mihaljević.


Interes za studij iznimno je velik što potvrđuje i voditeljica Ljubica Glavaš Obrovac. Kvote od 25 studenata koji studiraju na teret proračuna popunjene su, a ostalo je još šest slobodnih mjesta za studente koji će si sami financirati studij.
 

U ljetnom upisnom roku imali smo 305 prijavljenih kandidata za studij farmacije koji se financira na račun države, što znači da je omjer bio 12.2 prijave za jedno mjesto, a što se tiče studiranja uz vlastito financiranje, imali smo 22 prijave pa je omjer bio 2.2 prijave za jedno mjesto.  objašnjava voditeljica studija.


Sa Sveučilišta ističu kako studenti koji završe studij farmacije odmah dobiju posao, a na tržištu rada posao farmaceuta deficitarno je zanimanje. Zadovoljavanjem potreba tržišta rada nadaju se da će se poboljšati i kvaliteta zdravstvene skrbi.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA