LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska prehrana

Sveučilište Sjever: Premijer Plenković obećao riješiti problem studentske menze, a u planu je i izgradnja doma

Studenti u Koprivnici napokon bi trebali dobiti toliku potrebnu menzu. U javnom obraćanju, Plenković je obećao sanirati problem studentske prehrane, a osvrnuo se i na veliki nedostatak studentskog smještaja.

Studenti u Koprivnici napokon bi trebali dobiti toliku potrebnu menzu. U javnom obraćanju, Plenković je obećao sanirati problem studentske prehrane, a osvrnuo se i na veliki nedostatak studentskog smještaja.

Ranije ovog mjeseca izvijestili smo o aktualnom problemu s kojim se susreću studenti na koprivničkom Sveučilištu Sjever. Naime, akademska godina se naveliko zahuktava, a studenti u Koprivnici još uvijek nemaju riješeno pitanje studentske menze. Ona kao takva fizički postoji, ali nitko od prehrambenih lanac nije želio potpisati ugovor s kojim bi se omogućila isporuka toplih obroka.

Sramota je ovo što se događa. Svake godine otvaraju se novi smjerovi i sve veći broj studenata upisuje studij, a apsolutno ništa se ne čini kako bi se poboljšali uvjeti studiranja. Mislim da je svima jasno da se tu radi samo o interesu. Ovim je Sveučilište pokazalo koliko brine o svojim studentima koji dolaze iz cijele Hrvatske pa i izvan nje. Vjerujem da bi mnogi studenti, da su ovu informaciju znali ranije, razmislili o upisu na Sveučilište u Koprivnici, gdje osim što ne postoji adekvatan smještaj ni javni prijevoz, sada nema niti menze - rekla je prije gotovo tri tjedna anonimna studentica u izjavi za ePodravinu.


Plenković obećao riješiti problem


Danas je aktualni premijer Vlade, Andrej Plenković, bio u radnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji, a pri tome je obišao i Sveučilište Sjever. U javnom obraćanju, Plenković je obećao sanirati problem studentske prehrane, a osvrnuo se i na veliki nedostatak studentskog smještaja s kojim se susreću polaznici Sveučilišta.

Pitanje menze je riješeno. U sljedećih mjesec dana, prema riječima državnog tajnika i rektora, Ministarstvo znanosti i obrazovanja pomoći će dodatnim sredstvima i organizirat će se prehrana za studente. Što se tiče studentskog doma, tu moramo napraviti iskorak, ovdje je veliki broj redovnih studenata kojima treba odgovarajući dom i to je nešto na što su nas podsjetili i gradonačelnik i župan i tražit ćemo s Ministarstvom rješenja kako da se kroz nacionalne ili europske fondove pronađu sredstva i da Koprivnica kao Sveučilišni grad dobije svoj studentski dom – poručio je Plenković, prenosi ePodravina.




 
FOTO: PIXABAY