LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetska akademska zajednica

Sveučilište Sjever ostvarilo je važan korak prema internacionalnoj suradnji

Predstavnici Sveučilišta posjetili su HCMC University of Technology and Education u gradu Ho Chi Minh City u Vijetnamu te je prilikom posjeta potpisan i važan Sporazum.

Predstavnici Sveučilišta posjetili su HCMC University of Technology and Education u gradu Ho Chi Minh City u Vijetnamu te je prilikom posjeta potpisan i važan Sporazum.

Internacionalna suradnja ostvarena je na još jednom sveučilištu u Hrvatskoj – Sveučilištu Sjever. Naime, predstavnici Sveučilišta na čelu s rektorom prof. dr. sc. Marinom Milkovićem krajem prošle godine posjetili su HCMC University of Technology and Education u gradu Ho Chi Minh City u Vijetnamu, pišu Varaždinske vijesti.

Posjet se održao krajem prošle godine, a njemu su osim rektora prisustvovali i prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić te pročelnik Odjela za multimediju izv. prof. art. dr. sc. Robert Geček.
 

Povod posjeta

 

Predstavnici Sveučilišta Sjever u Vijetnam su išli s namjerom potpisivanja Sporazuma o suradnji dviju institucija s ciljem razvoja obrazovnih, znanstvenih i drugih oblika suradnje. Zahvaljujući Sporazumu, otvara se niz mogućnosti za suradnju između institucija, ali i prepoznatljivost Sveučilišta u akademskoj zajednici na razini svijeta.
 

„Suradnja u području izrada nastavnih planova i programa za sve razine akademskog obrazovanja, kao i suradnja u nastavi, istraživanju i razvoju zajedničkih studijskih programa te razvoju novih metoda podučavanja putem e-učenja i učenja na daljinu samo su neka od područja zajedničkog interesa.“  –  ispričao je rektor prof. dr. sc. Milković za Varaždinske vijesti.


Osim toga, suradnja je uspostavljena i za razmjenu studenata, nastavnika i osoblja u okviru formalnih programa mobilnosti, u okviru izdavaštva na teme od zajedničkog interesa, organizacija seminara i skupova, izvedba zajedničkih projekata i slično.

Ova suradnja prema riječima rektora Milkovića značajna je i za same studente.
 

„Poticanje suradnje studenata i studentskih organizacija u području akademskih i kulturnih aktivnosti obogaćuje studentsku interkulturalnu svijest ključnu za uspješnu poslovnu komunikaciju na globalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.“ – objasnio je za Varaždinske vijesti.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA