LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novo regionalno sveučilište

Sveučilište Sjever

Novo regionalno sveučilište izvodi nastavu na 11 različitih studijskih programa iz različitih područja.

Novo regionalno sveučilište izvodi nastavu na 11 različitih studijskih programa iz različitih područja.

Dovršena je integracija Veleučilišta u Varaždinu i Medijskog sveučilišta te je novo regionalno sveučilište „Sveučilište Sjever“ (University North) 24. siječnja ove godine upisano u registar pravnih subjekata Republike Hrvatske. Na taj način je Sjeverozapadna Hrvatska dobila regionalno sveučilište i postavila temelj za daljnji razvoj visokog obrazovanja na području sjeverozapadne Hrvatske.

Sveučilište Sjever ustrojeno je i djeluje kroz dva ravnopravna Sveučilišna centra, Varaždin i Koprivnicu. Studijski programi za koje postoje dopusnice resornog ministarstva normalno će se nastaviti izvoditi, bez obzira na integraciju. Važno je istaknuti da više od 3000 studenata trenutno pohađa studijske programe Sveučilišta Sjever, na kojima predaje više od 250 nastavnika i suradnika te niz stručnjaka iz različitih gospodarskih grana.

Novo regionalno sveučilište izvodi nastavu na 11 različitih studijskih programa iz različitih područja. Devet se studija provodi na preddiplomskoj razini, a dva na diplomskoj. Preddiplomski studiji koji se izvode na sveučilištu su studij Elektrotehnike, Proizvodnog strojarstva, Multimedije, oblikovanja i primjene.

Nadalje, studij Tehničke i gospodarske logistike, Graditeljstva, Sestrinstva, Novinarstva, Medijskog dizajna i studij Poslovanja i menadžmenta u medijima. S druge strane, dva studija koja se izvode na diplomskoj razini su studij Odnosa s javnošću i studij Poslovne ekonomije.

Što se budućnosti tiče, u planu je uvođenje novih studija u skladu s potrebom društva sjeverozapadne regije i podizanje postojećih stručnih studija na sveučilišnu razinu.

FOTO: GRAD VARAŽDIN