LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VELIKO POSTIGNUĆE

Sveučilište postalo član odabrane Zajednice prakse

Zajednica okuplja pozvane predstavnike najviših upravljačkih razina i iskusnog (senior) osoblja u području različitosti, ravnopravnosti i inkluzivnosti.

Zajednica okuplja pozvane predstavnike najviših upravljačkih razina i iskusnog (senior) osoblja u području različitosti, ravnopravnosti i inkluzivnosti.

Veliko postignuće ostvarilo je Sveučilište u Rijeci – pridružilo se odabranoj Zajednici prakse (Community of Practice) pod nazivom The Next Step of Diversity and Gender Equality Efforts in Europe and Beyond u sklopu projekta Obzor Europa INSPIRE (Europe’s Centre of Excellence on inclusive gender equality in research and innovation), koja će trajati do svibnja 2026. godine.
 


VEZANO: Ovo sveučilište otvara novi poziv za institucijsko financiranje internacionalizacije znanosti i umjetnosti!



Osim riječkog sveučilišta, Zajednici pripadaju University of Zürich, CERN, University Sarajevo School of Science and Technology, Faculty of Science, University of Helsinki, University of Strasbourg i Equality, Diversity, and Inclusion Research Group, Kadir Has University.
 

Koordinatori zajednice


Zajednicom prakse koordiniraju Sveučilište Lund i Weizmann Institute of Science uz podršku Sveučilišta Južne Danske. U njoj se nalaze pozvani predstavnici najviših upravljačkih razina i iskusnog (senior) osoblja u području različitosti, ravnopravnosti i inkluzivnosti (EDI).
 

„Cilj je dijeljenje praksi, prijenos znanja i djelovanja na institucijskim razinama, kao i strateškog promišljanja na nacionalnim i širim europskim razinama.” – stoji u objavi riječkog sveučilišta.

 

Prva faza programa


Program se odvija u fazama, a prva uključuje seniorsko osoblje i stručnjake te njihovo djelovanje unutar institucija u području provedbe EDI strateških aktivnosti.
 

„Naglasak je na podzastupljene skupine, razvojne teme i organizacijske izazove te pronalaženje zajedničkih pristupa i rješenja na strukturnim i individualnim razinama, uključujući i prevladavanje prepreka u provedbi pozitivnih promjena. – objašnjavaju sa sveučilišta.

 

Druga faza programa


Druga faza podrazumijeva strateške diskusije s predstavnicima upravljačkih razina, s ciljem unaprjeđenja politika i promicanja na EU razini i pogledom u budućnost. Također, trebali bi sudjelovati i vanjski eksperti.

Ova zajednica posebna je po tome što spaja predstavnike najviših razina upravljanja u organizaciji i institucijskih eksperata-praktičara u provedbi politika ravnopravnosti, a sudjelovanje sveučilišta nastavak je već uspostavljenih suradnji i rezultata ostvarenih u projektima SPEAR i UNIGEM.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA