LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Orijentacijski dani

Sveučilište na krajnjem jugu privuklo rekordan broj stranih studenata

Od 91 studenta, 16 studenata je na Sveučilištu u Dubrovniku odlučilo provesti cijelu akademsku godinu, a njih 75 dolazi na jedan semestar.

Od 91 studenta, 16 studenata je na Sveučilištu u Dubrovniku odlučilo provesti cijelu akademsku godinu, a njih 75 dolazi na jedan semestar.

U ljetnom semestru tekuće akademske godine na Sveučilištu u Dubrovniku studirat će ukupno 91 strani student, što predstavlja najveći broj stranih studenata u jednom semestru, kada je u pitanju naša najjužnija visokoobrazovna institucija.

Već tradicionalno, tim povodom, u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN), za strane studente, u periodu od 9. do 14. veljače, organiziraju se Orijentacijski dani.

Od 91 studenta, 16 studenata je na Sveučilištu u Dubrovniku odlučilo provesti cijelu akademsku godinu, a njih 75 dolazi na jedan semestar. Dolaze iz 23 zemlje, ne samo sudionice Erasmus programa, već i iz trećih zemalja tako da  će osim iz europskih zemalja na Sveučilištu biti i studenata iz SAD-a, Gruzije, Vijetnama, Kanade, Azerbejdžana, Argentine, Kazahstana i Ekvadora. Studirat će većinom na Odjelu za ekonomiju, ali će slušati dio kolegija i na svim ostalim sveučilišnim odjelima.

U službenom dijelu programa Orijentacijskih dana dobrodošlicu su studentima poželjele djelatnice Službe za međunarodne odnose i istraživačke projekte; voditeljica službe Sandra Memunić te Erasmus+ koordinatorica Nikolina Potrebica i stručna suradnica Maria Pendo.

Predstavile su studentima rad i ustrojstvo Sveučilišta, prilike i mogućnosti za studente u Dubrovniku te ih provele kroz papirologiju koja prati njihov dolazak. Predsjednik Erasmus Student Networka, Božo Simović, predstavio je ovu udrugu koja je stranim studentima na raspolaganju tijekom cijelog boravka na Sveučilištu u Dubrovniku. ESN je zadužen za program neformalnih aktivnosti Orijentacijskih dana, koji uključuju razgleda grada i okolice, druženja, večere, zabave i izlete, kao i prigodni valentinovski program.

FOTO: PIXABAY